Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Saw II (2005)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Darren Lynn Bousman
Glume:

Tobin Bell - John Kramer / Jigsaw
Shawnee Smith - Amanda Young
Donnie Wahlberg - Eric Matthews

Zemlja i trajanje filma: SAD, 93 min
Sve u svemu: 4,7 / 5 thumbup

We Dare You Again...

Nakon ogromnog uspjeha prvog dijela ovog zasad beskrajnog serijala (pri izlasku je Saw 5), na redu je došla i dosta uspješna dvojka. Dok prati Jigsawow trag, detektiv Eric Matthews se posvađao sa svojim sinom. Ulaze Jigsawu u trag te ga vide slabog i na infuziji. U međuvremenu je Jigsaw izjavio kako je detektivov sin zarobljen sa još sedmero ljudi u nekoj nepoznatoj kućerini te da je nervni plin u pitanju i da nemaju dovoljno vremena za spas. Kroz mnoštvo zamki i prepreka, stanje zarobljene ekipe se sve više pogoršava, dok Matthews sve više ludi sa Jigsawom...

Image Hosted by ImageShack.us


Nastavak je zadovoljio. Čak možda mislim da sam jednako ostao zadivljen kao i kod jedinice. Trojka mi je već malo slabija, a četvorka mi je isto interesantna. No o trojci ćemo malo kasnije. Ovdje ima par manica u filmu što se lagano primjeti, ali ne kvari dojam filmu. Glumci nit smrde ni miriše. Detektiv, Jigsaw, Amanda i FBI su kvalitetni, a ostali zarobljenici su neke jeftinjare. Zamke su impresivne, zanimljive, vješto smišljene i brutalnije nego u prvom dijelu. Svi pamte ovaj serijal po iglama u drugom dijelu...ouch. Kakav bi Saw bio da nema twist na kraju filma. No moram priznati da me twist nije iznenadio.

Image Hosted by ImageShack.us


Saw je serijal koji ću ja uvijek sa radom gledati, dokle god da bude išao, jer se svake godine snima novi nastavak. Nadam se da će me Saw V zadovoljiti tako da mogu čekati Saw VI, hehe. Nekim ljudima je dosadno što više ne mogu popratiti radnju serijala jer ima previše zamršenosti, ali mene to ne smeta. Jedva čekam vidjeti zamke i novog Jigsawa. Saw II je jedan jako dobar nastavak kojem ću se uvijek vraćati.

Post je objavljen 22.07.2008. u 20:02 sati.