Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijanaemanuel

Marketing

kiss
Ljubav je...
(Naputak za supružnike)

... ljubav je strpljiva...
Bit ću strpljiv s tobom kada stvari ne vidiš kako ih ja vidim ili kada ne razumiješ odmah što želim reći. Pogledat ću u svoje srce i vidjeti trebam li se ja u čemu promijeniti.

... ljubav je dobrostiva ...
Bit ću dobrostiv prema tebi, osobito kada mi dođe da vičem na tebe ili ti odbrusim. Teško je biti dobrostiv kada je čovjek nervozan ili ljut. Žao mi je što sam toliko puta bio grub prema tebi i obećajem da ću nastojati biti nježnjiji.

... ljubav ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se.
Neću ti zavidjeti kada vidim da si u nečemu bolja ili uspješnija od mene. Želim ti samo najbolje, želim da rasteš i napreduješ te da budeš blagoslovljena u svemu što ti Bog želi dati. Neću se hvaliti svojim uspjesima i postignućima, niti držati da sam vrjedniji od tebe samo zato što sam muškarac.
Ne želim da se preda mnom loše osjećaš ili pomisliš da si manje vrijedna od mene. U svojoj sam dubini nesiguran i želim se pokazati boljim od tebe. Zato mi se neće biti jednostavno mijenjati, ali ću ipak iskreno nastojati. Ne želim više na tebe gledati s visoka.

Nije nepristojna, ne traži svoje ...
Neću biti nepristojan ni sebičan prema tebi.
Trudit ću se da mi ti uvijek budeš prva i da neprestano svoj život polažem za tebe. Nastojat ću se prema tebi odnositi s poštovanjem koje zaslužuješ po tomu što si Božje stvorenje koje Bog beskrajno ljubi. Naučit ću te slušati i pustiti te na miru kad ti je to potrebno.

Prestat ću od tebe tražiti da budeš ovakva ili onakva. Iskreno ću se suočavati s problemima na koje nailazimo. Nastojat ću svijet gledati i tvojim očima te biti spreman promijeniti svoje stavove koji nisu dobri. Neću biti razdražljiv ili preosjetljiv kada me upozoravaš na stvari koje kod mene nisu dobre. Ipak, molim te da pri tome budeš nježna prema meni. Želim rasti i učiti.

... zaboravlja i prašta zlo ...
Neću dizati nos kad mi nešto kod tebe ne odgovara.
Usredotočit ću se više na dobre strane našega odnosa nego na njegove nedostatke ili razlike među nama.
Molit ću da mi Bog pomogne da ti oprostim kada me povrijediš.
Uistinu želim s tobom živjeti otvoreno i u istini.

... ne raduje se nepravdi, raduje se istini.
Želim da oboje uživamo pravdu.
Molimo Boga da nam pomogne kada se u vezi ne možemo brzo složiti ili nam se čini da se jedan od nas prema drugomu nepravedno odnosi.
Pravda, pravednost te život u istini za nas su oboje vrlo važni izvori radosti.

Sve ispričava, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.
Vjerovat ću u tebe. Poštovat ću te, i to ne samo zbog onoga što si sada, već i zbog onoga što možeš postati jer te Bog obilno obdario kao što čini sa svom svojom djecom. Zbog toga ću te podržavati da ostvariš sve što ti je Bog namijenio. Čudesno si stvorena, zato te trebam poštovati i držati do tebe.
Bit ću ti vjeran. Neću te iznevjeriti ni javno ni tajno. Imamo li poteškoća, zajedno ćemo ih riješiti: odmah, otvoreno i iskreno. Uvijek ću te braniti, što god drugi govorili o tebi. Pomoći ću ti kada želiš nešto kod sebe promijeniti što ti je teško. Na tvojoj sam strani.
kiss

Tekst :palotinci.hr




Post je objavljen 22.07.2008. u 08:37 sati.