Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/joepellena

Marketing

Oni rastu

Rastu moje uzdanice. Ljubavi moje.

Ona najveća se već odcijepila. Viđamo je na ručku i sličnim svečanm prigodama. Šta ćeš. Dijete naraslo. Ima već devet godina. I svoje mišljenje.Svaki razgovor završava u svađi. Nema šanse da je uvjerimo u išta što tvrdimo. Džaba godine i iskustvo i autoritet roditeljstva, kad dijete ima svoje mišljenje. Opet joj sve to lijepo stoji.

Ovi mlađi su isti, samo slabije pričaju.

Model Pellene iz 2007., moj Lukica, ima velike izglede da postane stilist, Mladić kojemu sve dobro stoji, Pa čak i narančaste slip kupaće uz ljubičaste plastične naočale, drži se fensi šmensi trendi i nosi se vrlo. Svi smo suglasni da će sve šta on stavi na sebe biti u modi nagodinu. Vitak i nježan kao breza u proljeće, a opet toliko aktivan (u smislu umlaćivanja bližnjih mlađih i slabijih svojih) da čovjek ne zna da li bi ga pokušao disciplinirati logičnim uvjeravanjem ili bi mu pleskimice po guzi ukazivao na prikladno ponašanje. Ili bi jednostavno grcao od smijeha. U pravilu razuman čovjek nađe zlatnu sredinu.

Onaj moj mladić treći i zadnji, sukladno svakom pravom švarcenegeru ima sva svojstva ekšn mena. Dečko je premoćan fizički. Dok njegov brat stilist iz prethodnog stavka s 28 mjeseci ima 13 kila, ovo čedovište je s 13 mjeseci razvilo 11,5 kila. Smješka se on opušteno, grli se nježno i privija u stanju pospanosti i tuge, ali mene ne može prevariti. Rodio se još jedan Žan Klod. Ne Pikard nego Van Dam. Razbijač tatin. Njega ćemo upotrebljavati kada bude nužno disciplinirati neugodne namjernike. Dečko je jak ko bik. I džabe mu sva dobroćudnost svijeta kad će mu taj isti svijet nabacivati razne agresivne budale na discipliniranje. Ko stricu mojem koji je sedamdesetih u Puli zaradio prekršajnu prijavu jer je skupa sa svoja dva prijatelja iz karate kluba narušavao javni rad i mir na način da su njih tri nanijeli teške tjelesne ozljede četrdesetsedmorici mladića.Oslobođeni su bili od kaznenog progona jer su djelovali u samoobrani. Budale ih napale misleći da su najjači u svojoj ulici. Navodno je neka djevojka zakuhala stvar.

Enivej. Dok se oni kupaju na srednjedalmatinskom otoku ja se kupam u znoju i jedva čekam da im se pridružim.

Da ne bih propustio koju fazu rasta.

Post je objavljen 22.07.2008. u 00:09 sati.