Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijanaemanuel

Marketing

ANĐEO POUZDANJA

Anđeo pouzdanja daruje nam nadu i pouzdanje u budućnost. Pouzdati se znači vidjeti kako Bog svime ravna i upravlja, kako šalje svoje anđele na svijet da ne bude prepušten nesreći, već da se okrene na dobro. Ne dopuštam da pesimistične prognoze poljuljaju moje pouzdanje. Ne stavljam si ni ružičaste naočale da bih pobjegao od stvarnosti. Ne stvaram si iluzije o prilikama koje vladaju svijetom. Vidim sve kako jest. Ali se unatoč tome pouzdam. Jer znam da je ovaj svijet u Božjoj ruci i u rukama anđela, da ljudi nemaju nad njime konačnu vlast.
Anđeo pouzdanja oduvijek je pratio molitelje psalma. U Ps 34, 8 psalmist moli: "Anđeo Gospodnji tabor podiže oko njegovih štovalaca da ih spasi". A u psalmu 91, 11-12: "Jer anđelima svojim zapovijedi da te čuvaju na svim putevima tvojim. Na rukama će te nositi da se ne spotakneš o kamen."
Onome koji se pouzdaje daje se sigurnost da nas štiti anđeo, da nas čak i nosi na rukama, da bismo mogli sigurno koračati preko lavova i ljutica. On vjeruje da anđeo umjesto njega gleda da mu se ne dogodi kakvo zlo.
On ne ide slijepo kroz svijet. Dobro vidi koje opasnosti prijete. Ali zna da ga prati njegov anđeo, zna da je zaštićen i nošen. On zna da nije tek broj, izložen samovolji sudbine, nego da s njim ide anđeo i brine se za nj, da ga anđeo oslobađa svih njegovih strahova.

Anselm Grüm




Post je objavljen 21.07.2008. u 09:35 sati.