Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Salata od riže i tikvica

Image and video hosting by TinyPic


250 g (integralne) riže
600 g tikvica
1 čajna žlica Vegete ili pola kocke za juhu
750 ml vode
4 žlice octa
4 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
1 crveni luk
3 veće rajčice
50 g crnih maslina
sol, papar


Tikvice narežite na kockice.
Zakuhajte vodu s Vegetom ili kockom pa dodajte tikvice i blanširajte ih 2 min. Izvadite ih rupičastom žlicom. Prelijte ih uljem i octom i ostavite da

Nasjeckajte obje vrste luka i zajedno s rižom stavite ih kuhati u temeljac u kojem ste blanširali tikvice. Vrijeme kuhanja ovisi o vrsti riže.

Kuhanu rižu ocijedite i ostavite da se malo ohladi.

Rajčicu narežite na kriške, a masline narežite na manje komadiće.

Sve sastojke pomiješajte s tikvicama i začinite soli i paprom i ostavite da kratko odstoji.

Salatu možete poslužiti toplu ili ju možete staviti u hladnjak da se dobro rashladi.


*Recept je sa stranice
http://www.veggie-kochbuch.de/php/kochbuch/index_rezeptanzeige.php?name=reis-zucchini-salat
U originalnom receptu u salatu stavlja se i 200 g na kockice narezanog kozjeg sira.


Jela od tikvica
Gratin od tikvica (i patlidžana)
Kruh s tikvicama
Lazanje od tikvica (i patlidžana)
Musaka od tikvica i riže
Pohana jaja s tikvicama
Pohane tikvice sa sirom
Punjeni cvjetovi tikvica
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Složenac od krumpira i tikvica
Složenac od palente i tikvica
Složenac od tikvica (patlidžana)
Tikvice a la Gloria
Tikvice punjene krumpirom
Zapečene rajčice s tikvicama
Zapečeni složenac od tikvica




Post je objavljen 21.07.2008. u 09:55 sati.