Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Mramorni kolač od čokolade i ruma

Image and video hosting by TinyPic


Biskvit
100 g margarina
200 g šećera
prstohvat soli
2 jaja
230 g brašna
pola praška za pecivo
150 ml mlijeka
50 ml ruma
80 g čokolade za kuhanje

Krema
250 ml slatkog vrhnja
130 g čokolade za kuhanje

Ukrašavanje
100 g nasjeckane čokolade za kuhanje


Za biskvit, pjenasto izmiksajte margarin, postupno mu dodavajte šećer i sol. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte da smjesa bude svijetla.

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, pa ga naizmjence s mlijekom i rumom umiješajte u smjesu od jaja. Smjesu podijelite na dva dijela.
U jedan dio dodajte otopljenu, malo ohlađenu čokoladu.

Kalup za torte (promjera 22 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite. Naizmjence žlicom stavljajte svijetlu i tamnu smjesu. Pecite oko 50 min u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pečeni kolač ostavite da se ohladi.

Za kremu, u lonac stavite slatko vrhnje i natrganu čokoladu, otopite zagrijavajući na niskoj temperaturi.

Smjesu stavite u hladnjak da se ohladi.

Kremu izvadite iz hladnjaka i izmiksajte.

Biskvit prerežite jednom vodoravno. Na jednu koru namažite s 2/3 kreme i poklopite drugom korom. Odozgo premažite ostatkom kreme.
Posipajte nasjeckanom čokoladom.


*Recept se donekle temelji na receptu iz kuharice «Voćni kolači», Zdravka Chytil-Đurić, Gospodarski list, Zagreb, 2000.




Post je objavljen 21.07.2008. u 08:46 sati.