Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/danzametak

Marketing

osiguranje od auto odgovornosti - bitan detaljčić

Ajd da se i ja jednom požalim.

Prije nekih 6 tjedana sam imao sudar sa autom, solidan sudar, frontalni, Bogami sam mislio da sam gotov. Ipak, izašao sam iz auta u komadu i bez krvi. Auto nije bio takve sreće. Zračni jastuci su sve to skupa prespavali, tak da ih i dalje imam. Ajd, kod prodaje će dobro doć pjeva

Popravak auta cca 17000.
I sad dolazi problem. Kako nisam bio kriv, štetu bi mi trebalo namaknut gorespomenuto osiguranje. Naravno, oni procjenu radi po svojim "tablicama" koje nemaju veze sa pameću.

Recimo da ja sad idem kupit takav isti auto na sajam, morao bi pljunut najmanje 35 tisuća. Ajd recimo nek naletim na budalu pa ga dobijem za 30. Al ispod toga je moguće samo u njihovim tablicama.

A njihova "tablica" veli da taj auto vrijedi 15 tisuća. I tako oni "procijene" da su mi dužni 10, ja ću ostatke prodat recimo za 5, i eto, taman po tablici.

Izgleda da nisu poslali procjenitelja nego babu gataru. Šteta što ih ne mogu tužit za duševnu bol nakon što sam cifru vidio. I kakva je to procjena uopće? Pa ne vrijedi roba onoliko koliko si ti usnio, nego onoliko za koliko je možeš trgovat. A svašta. Veli odvjetnik da se tu ne može puno napravit.

Al zamisli sad da mi auto vrijedi, kajjaznam 100 tisuća. A oni ga računaju da vrijedi pola. Ostao bi u minusu 20-30 tisuća, a to bogami nije mala para. Obavezno osiguranje služi dakle tome da zaštiti krivca a ne oštećenog. Da, tak mu i ime kaže.

Al ko im odobrava tablice? Jesu oni kome odgovorni za te cifre? Pa mogli su u tablicu stavit da mi auto vrijedi 2 tisuće. Eto, još bi im bilo jeftinije. Dali bi mi petsto kuna i super. Jebemti osiguranje. Za osiguranje vrijedi ko i za doktora: najbolje ti je da ih ne trebaš.



Post je objavljen 18.07.2008. u 15:12 sati.