Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Hrvatska se svrstala uz bok Afganistana i Iraka

Proces kapetanu Laptalu završio je. Sud ga je proglasio krivim te mu odrezao kaznu od 14 godina, doduše još uvijek nepravomoćnu i postoji mogućnost žalbe i kako to već ide u sudskim postupcima. Ono o čemu ćemo ovdje pisati jesu neki od vrlo ključnih događaja koji bacaju sumnju na cjelokupni postupak.

Prva stvar je što je trebalo čekati čak godinu dana da bi proces uopće počeo, da bi zatim u svega nekoliko dana i brzinski završio. Svjedočenje glavnog svjedoka optužbe bilo je u korist kapetana Laptala, no to očito nije bilo dovoljno grčkom sucu koji na kraju uopće nije dao kapetanu Laptalu da do kraja iznese svoju obranu, koji ga je na kraju osudio uz obrazloženje da je on ipak kapetan i da je trebao znati. Drugim riječima osuda se temelji na presumpciji krivnje bez i jednog konkretnog dokaza.

Drugi moment koji baca novo svjetlo na cijeli slučaj je kopernikanski obrat u nekim medijima koji su odjednom našli nekakve fantomske političare koji su navodno znali da je i hrvatska policija pratila kapetana Laptala te da bi ga oni uhitili da nisu grci. Zanimljivo kako su se istog trena kad je presuda objavljena odjednom pojavile priče koje ne idu u koristi kapetanu Laptalu. Sve to jako podsjeća na mašineriju proizašle iz kakvog Kafkinog procesa, gdje sustav jednostavno mora biti u pravu i gdje ne postoji druga mogućnost. Najzanimljivije od svega je navodna izjava nekakvog fantomskog visokog policijskog službenika: „Taj je slučaj čist k’o suza i da ga nisu uhapsili oni, uhapsili bismo ga mi. Prepustili smo ga njima iz naših posebnih razloga

Koji su to posebni razlozi da je Hrvatska svojeg državljanina kojeg po ustavu treba štiti jednostavno prepustila u ruke grčkog pravosuđa, koje je poznato po svemu i svačemu, samo ne po profesionalnom radu? Kako je moguće da jedna navodno suverena država tako olako svoje državljane prepušta drugima? Ukoliko je ova izjava istinita, onda je sasvim jasno da su naši političari jednostavno izdali hrvatskog državljanina. Ovim potezom naša mala zemlja kojoj volimo tepati da je nezavisna, svrstala se uz bok „nezavisnih“ Afganistana i Iraka, država koje svoje građane prepuštaju bez ikakvog protivljenja represivnom aparatu drugih država.

Idemo dalje...

Post je objavljen 18.07.2008. u 10:47 sati.