Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Akcija

Šokirala me vijest iz Grčke da je kapetan Laptalo osuđen na 14 godina robije. Nekako se iz svih priča činilo da se radi o zamci, riziku službe, nesreći i nedužnom čovjeku. Mi to, naravno, ne možemo sa sigurnošću znati, ali mislim da ne bi toliko ljudi sa svojim imenom i prezimenom stalo iza čovjeka kad bi imali i mrvicu sumnje. Još gorči okus ostavlja ova farsa od suđenja. Vijesti su šture, ta suđenje je trajalo samo dva dana.
Upravo to beskrajno dugačko odlaganje suđenja i beskrajno brza tako teška presuda dodatno me muče. Izgleda da puno toga u cijelom slučaju nije u redu.
Još gore je što se čini da naša diplomacija nije pomogla koliko je mogla. Ni predsjednik, ni vlada.
Dajmo, ljudi, započnimo neku akciju.
Ne znam jel ima presedana za ovakvu odluku. Izgleda da je kapetan Laptalo osuđen bez dokaza, samo na temelju zapovjedne odgovornosti. Jel netko zna za slične slučajeve?
Osim svega, nas EU drži na kratkoj uzici, a što je ovo? Ni izdaleka ne liči na ozbiljno suđenje ni ozbiljno sudstvo. Nemam pojma jel se ovakvo što može rješavati na nekoj instanci višoj od grčke, ali trebalo bi.
Vrijeme je za akciju. Ako ništa, mislim da možemo barem pritisnuti naše vladare da se iskreno založe i odrade svoj dio posla.
Neka se u urednoj proceduri održi pošteno suđenje na višoj instanci. To bi bio realan i ostvariv cilj. Za ostvarenje tog cilja treba akcija. Jel može? Svaki prijedlog će pomoći.


Post je objavljen 17.07.2008. u 19:09 sati.