Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morganarealm

Marketing

B I T I B I V Š A

Natapirana blajhana punđa, preplanula faca, mnogo mlađi ljubavnik? Što god čuli o njoj i kakvo god mišljenje imali, Ivanka već godinama nosi titulu «bivša žena Donalda Trumpa». Ali čini se kako gospođu to ne dira, sve dok ima para i uživa u krstarenju i aromaterapiji s blagim dodatkom botoxa.
Ivana Kovač bivša nakormanka.
Ana Magaš bivša zatvorenica.
Sve neke bivše.
A radi se o delikatnim stvarima. Onima koje nisu tako lipe. Koje, što bi se reklo – ne služe na čast. Onim stvarima o kojima se i dalje jaaako voli šuškati.

A voli se šuškati i o jednoj ženi koja je '99 proglašena Ženom godine, a bila je (i ostala) poznata ka sestra Bernardica.
Danas joj mediji uglavnom nabadaju etiketu «bivša časna». I Bernardici to smeta. I Bernardica to javno ističe.

Magistrica psihologije i osnivačica terapijske komune za ovisnike, karizmatična, hrabra, elokventna, ali nježna i suosjećajna. Kada je prije sedam godina Bernardica skinula svoj redovnički habit i zablistala u Gradskom poglavarstvu na dodjeli Plakete grada Splita u žutom kostimiću, bila je to bum-tras-tema svih hrvatskih medija. Tada je bilo sasvim jasno da osim inteligencije, Berni posjeduje lipotu i ženstveni šarm.

free nun

Kako je samo njena odluka bila postati časnom sestrom, tako je samo njena odluka bila i napuštanje reda – no dio javnosti obrušio se na Bernardičin povratak svjetovnom životu, jer ipak je naša država stegnuta u čvrst zagrljaj s «rajskom djevom, kraljicom Hrvata».
Čvrsta i odmjerena, Berni je sve to nekako preživila uzdignute glave i širom otvorenih očiju (uokvirenih crnom maskarom). Prašina se slegla, a Bernardičin rad na čelu Vladinog ureda za suzbijanje zloporabe droga ostao je prilično nezapažen. Nije napravila ništa što bi se dalo razvlačiti po tabloidima, nije se udala na Karibima, rodila blizance, objavila knjigu o svom životnom putu tako nalik putu Sv. Augustina…

Ka buduća pomoćnica Jure Radića u Institutu građevinarstva zaduženoj za ljudske potencijale, Bernardica nastavlja svoj život. Ide naprid, ne zaboravljajući svoju prošlost jer je još uvik kršćanka i ide nediljom na misu. I ide joj na živce to što se uvik ka jeka čuje «bivša časna». Smatra da su ljudi ono što jesu, a ne ono što su bili.
Sigurna sam da nije trijumfalno palila sve članke i fotografije iz života dok je još to bila.
Berni, svaka ti čast što si imala hrabrosti u ovoj Lipoj našoj tako drastično prominit životni smjer. Nije lako ostaviti dvadeset godina svoje slobode u borbi za vlastite ideale. Neka ti ne smeta što će te uvik zvati «bivša …». Znaš kako si odlična kao sadašnja.






Post je objavljen 14.07.2008. u 12:40 sati.