Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/taranails

Marketing

Manikura (njega prirodnih noktiju)

Ova metoda koristi se za uljepšavanje prirodnih noktiju. Koristi se kako žena, tako i kod muškaraca. Taj tretman uključuje i njegu kožice. Kožicu nije potrebno rezati, već se nanese posebna tekućina koja kožicu omekša i otopi, zatim se potiskivačem ili drvenim štapićem potisne i odstrani. Ovom metodom ne možemo utjecati na čvrstoću prirodnog nokta. Možemo samo uljepšati izgled i popuniti namjenskim lakom neravnine na noktu. Zato manikuru najčešće primjenjujemo kod žena koje imaju prirodno savršene nokte.

Postupak:

- Prije svega treba dezinficirati ruke (klijenta i tehničara), dok je radna površina i pribor već pripremljen za rad (isto tako dezinficirani).
- Slijede metode pripreme nokta.
- Umasirati sredstvo za uklanjanje kožice na kožicu oko nokta.
- Potisnuti i odstraniti višak sa nokta.
- Dezinficirati ploču nokta sa blazinicom natopljenom antiseptičkom otopinom.
- Izgladiti površinu prirodnog nokta sa mekanom rašpicom kako bi se uklonio sjaj (masnoća i vlaga).
- Oblikovanje slobodnog kraja nokta na jednaku dužinu sa nježnom rašpicom od 180 grita.
- Zrnca prašine ukloniti sa četkicom.


Preporuča se primjena različitih tretmanskih proizvoda, ovisno o vrsti problema:

1. RIDGEFILLER - sadrži čestice prirodne svile kako bi neravnu površinu prirodnog nokta učinio glatkom. Može se koristiti i kao osnovni premaz na prirodnom noktu.

2. TOP COAT - high gloss protection. Nanosi se povrh laka, spriječava nastajanje mrlja i štiti lak, stvara glatku površinu visokog sjaja.

3. BASE COAT - spriječava tamnjenje i nastajanje mrlja na površini prirodnog nokta i osigurava da manikura duže traje.

4. TOP COAT - WET GLAZE - high gloss protection mokrog izgleda.

5. NAIL OIL - njeguje prirodne nokte i suhu kožicu oko nokta. Visokovrijedni elastični sastojci sa lipidnim kompleksom idealni su za suhe i umorne nokte.

6. NAIL HARDENER - visokog sjaja i sadrži proteinske učvrščivače i kalcij, a sve u svrhu izrastanja čvrščeg, dužeg i jačeg prirodnog nokta. Nanosi se svaki drugi dan i uklanja jednom tjedno odstranjivačem laka. Nakon toga se postupak ponavlja.

7. ANTI BITE - premaz neugodnog okusa, za spriječavanje griženja noktiju.

8. CUTICLE REMOVER - uklanja suhu i hrapavu kožicu nokta, pomoču AHA kiselina i lipidnog kompleksa. Nježno uklanja mrtve stanice kože, nakon čega kožica nokta postaje mekša, glađa i lijepša.

Post je objavljen 15.07.2008. u 01:05 sati.