Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/taranails

Marketing

Kako se brinuti o zdravlju na poslu?

Već je poznato da stres na poslu ima različite negativne posljedice na zdravlje zaposlenika – od jakih migrena, povišenog krvnog tlaka pa do ubrzanog disanja i rada srca. No, na zdravlje utječu i mnoge druge stvari koje svakodnevno radimo. Primjerice, ispijanje kava te nezdrava hrana.

Stručnjaci smatraju kako bi zaposlenik trebao biti aktivniji u vođenju brige o svom zdravlju. Stoga, vam donosimo nekoliko savjeta koje će koristiti vašem zdravlju te povećati vašu produktivnost u radu.

Posao morate voljeti!

Jeste li znali da osobe koje rade posao koji vole – žive duže? Naime, jedno kinesko istraživanje o duljini starosti pokazalo je da umjetnici, liječnici, travari i profesori toliko uživaju radeći svoj posao, da manje obolijevaju i žive duže.
PS: Veslim se dugom životu wink party

Svjež zrak

Udisati svež zrak iznimno je važno. Današnji uredni prepuni su tehnologije, od računala do skenera, kompjutera i mobitela. Stoga dizajneri u moderne poslovne zgrade sve češće ugrađuju pročistače zraka, ali koriste i blagodati aromaterapije. Stručnjaci savjetuju zaposlenicima da ujutro te navečer prija odlaska kući otvore prozore kako bi prozračili prostoriju. A tijekom dana da češće otvaraju vrata svoje sobe kako bi zrak cirkulirao.

Unesite u ured biljke i veću rasvjetu

Mnoga istraživanja pokazala su da većina zaposlenika smatra kako kvaliteta uređenja radnoga prostora utječe na njihovo raspoloženje i stavove. A studije su povezale osvjetljenje s produktivnošću. Naime, umjetna rasvjeta zahtjeva pažljiv raspored rasvjetnih tijela, jer preoštro svjetlo može biti naporno i neugodno. Svježinu u vaš ured donijeti će i biljke. Stručnjaci preporučuju lončanice, fikuse ili krizanteme.

Što će vas razbuditi?

Ispijanje kava za kavom te uzimanje slatkiša neće vas održati budnim, a nisu ni dobri za zdravlje. Kako bi na poslu bili produktivniji stručnjaci savjetuju da radije napravite kratke pauze. Primjerice, prošetajte se, otiđete na ručak van zgrade ili naprosto udahnete malo svježeg zraka.


Post je objavljen 13.07.2008. u 02:02 sati.