Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/onemoredaywithyou1

Marketing

...neznam o čemu da pišem pa evo, jedna usporedba...

dakle, Nightwish.
Evo neš onak osnovno o Nightwishu.
Nightwish je osnovan u srpnju 1996. Prvi članovi su bili Tuomas, Emppu i Tarja. Prve 3 akustične pjesme "Nightwish" (po kojoj je bend dobio ime), "The Forever Moments" i "Etiäinen" snimljene su te godine.

1997. godine u bend dolazi Jukka Nevalainen, bubnjar, a akustična gitara je zamjenjena električnom. U travnju 1997., snimljen je album "Angels Fall First". Krajem 1997. održavaju prvi koncert u Kiteeu. U svibnju 1998. snimljen je video "The Carpenter". Kasnije se basist Sami Vänskä, stari Tuomasov prijatelj pridružio bendu. Novi album, "Oceanborn", izdan je 7. prosinca 1998. 1999. snimljen je singl "Sleeping Sun".

2000. se s pjesmom "Sleepwalker" prijavljuju za finsko natjecanje za Euroviziju i završavaju na 2. mjestu. U svibnju 2000 godine izdan je novi album "Wishmaster".U ljeto te godine Tarja se potajno udaje za svog menadžera (Marcelo Cabuli). 2001. izdan je album "Over The Hills And Far Away" na kojem su gosti bili Tony Kakko (vokalist power metal benda Sonata Arctica)i Tapio Wilska. Snimljen je DVD From Wishes To Eternity. Pred kraj 2001. Tuomas je zamolio Samija da napusti bend. Zamjenio ga je basist Marco Hietala (Tarot, ex-Sinergy (napustio je Sinergy zbog Nightwish-a)) koji je uz sviranje bas gitare bio i muški vokal. 2002. je izdan album "Century Child". Kasnije je snimljen video "Bless The Child".

2003. Nightwish su izdali novi DVD "End of Innocence". Također te godine bend uzima pauzu. Tarja nastavlja studij u Njemačkoj, a Tuomas privremeno odlazi u bend For My Pain... U lipnju 2004. je izdan novi album "Once".

2005. izdali svu svoj Best of album pod nazivom Highest Hopes - Best Of koji osvaja zlatnu ploču. 2006. je izdan DVD "End Of An Era" čije ima jedno posebno značenje, jer je nakon koncerta koji je na tom DVD-u Tarji uručeno pismo kojim je Tuomas, Jukka, Emppu i Marco obavještavaju da više nije član benda.

2007. švedska pjevačica Anette Olzon postaje novom vokalisticom. Prvi singl s Anette zove se "Eva" i dostupan je isključivo preko interneta, a sva zarada europske prodaje pjesme će biti donirana u humanitarne svrhe. Slijedeći je izašao u kolovozu 2007. pod nazivom "Amaranth" i najnoviji Bye Bye Beutiful. Novi album se zove "Dark Passion Play" a izašao je rujna 2007.

A sad moje mišljenje. Osobno mi se više dopadal stari Nightwish, jer je Tarja znala poteći neš s bilokoje pjesme, neš kj Anette vjerojatno nikad nebu znala. Al kj nebu ve ispalo da Anette nema pojima, ipak je izabrana između neznam kolko tisuća pjevačica. znači da ženska ipak neš zna. Istina da mi je i Dark Passion Play odličan album al neznam, neš mi fali, onak, jako, fali Tarja. Ona je bila duša Nightwisha, i niko ju nere zamjeniti.

Pozz sima koji me chitaju, Lani, Josi, Tinchu, Lukici, Teji, Silwiji, Sari i tak dale.
Papa

Post je objavljen 09.07.2008. u 15:42 sati.