Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kolegicamica

Marketing

Slobodan dan

Photobucket

Povjetarac mi nježno korača ramenima, malenim stopalima ostavlja prohladne tragove maglice na toploj koži što u njima uživa. Skrivam se od zlatnih traka najbliže zemljine zvijezde što ih je zatakla u travu i prostrla se nad nebo poput šatora. Gutljaj hladnog pića sada mi je na pameti kao kapljica znoja što klizi niz nju, bez osjećaja krivnje promače mi misli i ostavlja ih da žude za njenom putanjom. Ali ta žudnja gasi se brzo, sagorijeva krckajući poput suhe kore drveta u kaminu neke zimske noći podno Urala.

Neodlučne, gotovo posramljene što bi se rado opustile, misli me malčice mrcvare usred mogućnosti da ih iskoristim za stvaranje i da se ulijene. Ne vole trošiti vrijeme jer tko zna koliko ga imamo, vječnost čovjeka i kako je on zamišlja u omjeru su čaše i oceana, koliko stane u nju ili koliko se prolije usred valova, toliko će se živjeti u ovom postojanju.

Stojim nogama u plićaku i udišem zrak s površina, gostim se prizorom što ga zamišlja moja mašta kako bi se osvježila u najezdi vrućina. Rasprostirem ležaljku ispod golemog suncobrana, skidam japanke pokraj ručnika i dajem slobodno popisima što čekaju u redu da im se posvetim u času mirovanja. Odlučila sam biti nesputana, biti će mnogo dana kad neću moći birati što ću s minutama.....

Post je objavljen 06.07.2008. u 14:39 sati.