Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dio

Marketing

Kako fensi

Mrzim ljude koji koriste engleske riječi u svakodnevnom govoru. Mamu vam jebem, ako ne znate engleski, ne koristite ga. Ako pak znate, NE KORISTITE GA. Imamo sasvim dobar rvacki jezik, koji je prošao talijanizaciju, turcizaciju, mađarizaciju i germanizaciju, a sve to uzalud jer ga sada kvare riječi poput fensi, selebriti, bekstejđ...

Ali u čemu je zapravo stvar? Zaš' ljudi koriste strane riječi? Možda žele ispasti pametni? Kad sam bio u Čakovcu na natjecanju (iz engleskog jezika, naravno), bilo je mnogo idiota koji su cijelo trajanje natjecanja - tri dana, za ne falit - međusobno pričali na engleskom. Moja prva reakcija bila je ubrzano kucanje srca, škiljenje na jedno oko i grčenje šaka. Da nisam imao samokontrole, dohvatio bih jedan lijep, okrugli kamen i zavitlao ga u njihove jebene glavice. Koristite hrvatski, HRVATSKI, idioti!

Ofkors, ako planirate koristiti hrvatski, trebate znati gramatiku i trebate znati razliku između ije-je i č-ć. Ako ne znate te osnovne stvari, onda vam je džabe slušanje Thompsona, nošenje ustaškog znakovlja i mlaćenje Srba i ostalih manjina. Ako ne znate hrvatski, niste Hrvati, što se mene tiče. Isto tako bih vam oduzeo pravo glasanja, jer dobre su šanse da biste glasali za HDZ, li, kako vi kažete, adezej.

Dakle, bit ovog teksta se svodi na ovo: ako ste glupi, šutite.

Post je objavljen 03.07.2008. u 11:16 sati.