Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jebigavojimga55

Marketing

Evo i NeŠtO O GrLjEnJu......

Ima li slađe abecede od ljubavne. Upiši se u ljubavnu slovaricu i nauči sve pojmove. Potom ih primjeni u praksi!

A
Apatija - nedostatak osjećaja koji se očituje ravnodušnošću, odsutnošću reakcija na podražaje. To je osjećaj koji se može javiti kad ti postane svejedno što se događa oko tebe, kad ne mariš ni za ljubav niti za uzbuđenje.
Apstinencija - može podrazumijevati različite stvari u različitih ljudi. U kontekstu spolnih odnosa i kontracepcije apstiniranje označava izbjegavanje spolnih odnosa.


B
Biseksualnost - fizička, seksualna, emocionalna i duhovna privlačnost prema osobama različitog i istog spola. Biseksualnost je seksualna orijentacija, jednako kao i heteroseksualnost i homoseksualnost.



E
Eros - u grčkoj mitologiji bog ljubavi, strasti i seksualne požude i sama ljubav. Smatra se da je sin Afrodite i Aresa ili Hefesta. Njegov je pandan u rimskoj mitologiji Kupidon.
Erogene zone - točke na tijelu koje pri ljubljenju i dodirivanju izazivaju najveću ugodu. Iako postoje brojne teorije o muškim i ženskim erogenim zonama, stručnjaci kažu kako svaki čovjek ima svoje erogene zone. Pa ako želiš znati koje su erogene zone na tvom komadu, najbolje je da to sama otkriješ. Počni ga nježno ljubiti i dodirivati i sigurno ćeš pronaći odgovor.



Č
Čvenk - poularni naziv za ljubavni sastanak. Mnoge ga cure najradije dogovaraju SMS-om, posebno ako se s komadom svojih snova susreću prvi put. Mnogo cura ljubavni sastanak naziva i "spoj" ili "date".



D
Dodirivanje - razmjena tjelesnog kontakta. Kod mnogih cura i dečki dodir je iznimno važan jer tako počinju razmjenu ljubavnih osjećaja.


F
Flert - to je ljubavno udvaranje. Riječ flert vuče korijen iz francuskog jezika. Prilika za flert ima uvijek i svugdje. Može početi u školi, disku, tramvaju... Psiholozi kažu da je flertovati najbolje kad si dobro raspoložena, kad se dobro osjećaš u svojoj koži jer tada suprotnom spolu šalješ dobre signale. Ljepota flerta: mala zabava koja te ne obavezuje ni na što!


G
Grljenje - kao što riječi koristimo da izrazimo svoje mišljenje, grljenje je način fizičkog pokazivanja osjećaja prema partneru. Samo 20 sekundi grljenja na dan učinit će te sretnijom i opuštenijom te produbiti bliskost s partnerom. Različitim zagrljajima šaljemo različite poruke, ali i pokazujemo trenutačne osjećaje i potrebe. Čvrsto privijanje uz grudi dečka opustit će te i vratiti ti mir i sigurnost. Ne ustručavaj se zagrliti dečka bez obzira na to osjećaš li ljubav ili privrženost prema njemu ili se želiš osjećati sigurno, voljeno i maženo.



H
Homoseksualnost - fizička, seksualna, emocionalna i duhovna privlačnost uglavnom prema osobama istoga spola. Homoseksualne osobe u svakodnevnom se jeziku nazivaju "gay". Engleska riječ "gay" znači biti "sretan", "veseo" te je kao takva često bila korištena u poeziji i književnosti. No, nakon 1950-ih godina 20. stoljeća ta se riječ uzima kao identitet homoseksualnih osoba, najčešće muškaraca. Žene homoseksualne orijentacije većinom su prihvatile termin "lezbijka" kao svoj seksualni identitet.
Heteroseksualnost – naziva se još heteroseksualizam, a taj se pojam koristi za objašnjenje pojave seksualne privlačnosti između osoba suprotnog spola (muškog i ženskog). Heteroseksulno orijentirani muškarci (heteroseksualci) osjećaju seksualnu privlačnost prema osobama ženskog pola, a heteroseksualno orijentirane žene (heteroseksualke) osjećaju seksulnu privlačnost prema muškarcima. Heteroseksualizam je suprotan homoseksualizmu.



I
Intima - predstavlja nešto što je jako osobno i sve stvari o kojima ne pričaš na sav glas, već samo s osobama u koje imaš povjerenja i s kojima si bliska.



K
Koketiranje - to je neobavezno zavođenje. Naziva se još očijukanje ili upucavanje. Neke cure koketiraju kako bi osvojile dečka, a neke iz čiste dosade, da bi potvrdile svoju ženstvenost. Koketirati se može pogledima, zavodljivim plesom, kretnjama, razgovorom.



Lj
Ljubav - može opisivati snažan osjećaj privrženosti, pruža najintenzivniji osjećaj bliskosti. To je odnos između dvije osobe koji im pruža neopisivu želju da stalno budu uz osobu prema kojoj gaje ljubavne osjećaje, da se brinu za nju, štite je i čini samo dobro. Mnogi kažu da je ljubav najljepši osjećaj i za mnoge je temelj života. Neuzvraćena ljubav se odnosi na one osjećaje ljubavi koji nisu recipročni. Isto tako postoje mnogi psihološki poremećaji kao što je, na primjer, erotomanija.
Ljubljenje - razmjenjivanje poljupca s bliskom osobom, najčešće dodirivanjem usana. To je obični poljubac, no kada se u igru uključi i jezik, riječ o francuskom poljupcu koji još mnogi nazivaju filmski poljubac. Svatko ima svoju tehniku ljubljenja i nema pravila kako se to radi. Sigurno je samo da ljubljenje izaziva ugodu, opušta tijelo i čini sretnijim.
Ljubavna kemija - razlog zašto netko nekoga privuče. Iako su mnogi znanstevnici pokušali stručno objasniti što je to ljubavna kemija, još nema čvrstog odgovora.
Ljubomora - često se navodi da je to negativan osjećaj koji je potrebno sakriti ili ignorirati. No, psiholozi kažu da je ljubomora najčešće potpuno opravdan osjećaj. Javlja se (osim ako nisi patološki ljubomorna) na temelju straha da nekoga ili nešto ne izgubiš ili kada si ugrožena. Radi li se o opravdanoj ljubomori, najbolje to možeš znati ako se realno zapitaš koliko si u bivšim vezama bila ljubomorna. Ako si u vezama uvijek izrazito ljubomorna i posesivna, pokušaj se malo primiriti. Velika je vjerojatnost da je problem zapravo u tebi. Trebala bi poraditi na samopouzdanju!



M
Maženje - slatki dodiri između cure i dečka. Često mogu predstavljati ljubavnu predigru i izazvati seksualno uzbuđenje. Za cure i dečke tvoje dobi mažanje je zapravo uvod u spolni život. Dobro bi bilo da se držiš ljubljenja sve dok doista ne osjetiš potrebu za nečim više i da ne žuriš u spolni odnos zato što misliš da su to već učinile sve tvoje frendice ili zato što misliš da tvoj dečko to očekuje od tebe.



N
Nogiranje - znači prekidanje ljubavne veze, ali obično ovaj pojam ima negativan kontekst. Nogirati nekoga znači ostaviti na cjedilu, odbaciti ga, riješiti se po svaku cijenu.




Ostatak abecedde te pravila ljubljenja i sve o poljupcu pročitaj u novom Teenu!
sretanyesthumbup

Post je objavljen 30.06.2008. u 14:29 sati.