Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijetwaltadisneya

Marketing

Pronađena svrha..

Znam o čemu ću pisati. Pisat ću o Diznijevim crtićima...animiranim dugometražnim filmovima.....u svakom postu o jednom, naravno uz popratni filmić...:)

Prvi crtić o kojem ću danas pisati je moj omiljeni - Kralj lavova.
Svi znamo uvodnu špicu Kralja lavova....no, ja ću je svejedno ovdje staviti, da još jednom svi uživamo u njoj..:)
Image and video hosting by TinyPic




Ovaj početak mi izmami suzu na oku svaki put kad ga gledam:)

Crtić je napravljen 1994.godine, a redatelji su Roger Allers i Rob Minkoff, a scenaristi Irene Mecchi, Jonathan Roberts i Linda Woolverton.
Glazbu u Kralju lavova napisali su Elton John (koji je napisao i glavnu pjesmu Kralja lavova) i Tim Rice. Kralj lavova osvojio je 2 Oscara, za glazbu i za najbolju pjesmu Can you feel the love tonight, koja je svima dobro poznata. Osim toga, osvojio je i 3 Zlatna globusa, najbolji film-komedija ili mjuzikl, glazba i pjesma Can you feel the love tonight, a osim toga bio je I nominiran za najbolju pjesmu The circle of life, koja se javlja na samom početku filma. Osvojio je i 2 nominacije za BAFTA-u (najbolja glazba i zvuk). Pjesme iz Kralja lavova nalaze se na 1.mjestu pjesama svih animiranih filmova ikad. Mislim da zasluženo drže to mjesto, glazbu i tog filma svi dobro poznaju. Najpoznatije pjesme iz filma su: The Circle of life, Can you feel the love tonight, I Just Can't Wait to Be King, Hakuna Matata, Be prepared.

Image and video hosting by TinyPic

Glavne glasovne uloge imaju: Johnatan Taylor Thomas – mladi Simba, Matthew Broderick – odrasli Simba, James Earl Jones – Mufasa i Jeremy Irons – Scar.

Priču sigurno znate, no ja ću svejedno napisati mali sažetak:)

Radnja počinje u svitanje sunca, na ceremoniji posvećenoj rođenju malog princa lavića, Simbi. Simba prolazi takozvano krštenje u rukama babuna Rafikija, prijatelja kralja i kraljice lavova Mufase i Sarabi. Mali Simba je živahan i nadasve znatiželjan lavić, a obožava se družiti sa svojom najboljom prijateljicom, lavicom Nalom. Jednom prilikom Simba i Nala odlaze u istraživanje njihova carstva, a prati ih također kraljevski prijatelj Zazu, ptica. Lavići istražuju groblje slonova koje je izvan njihovog kraljevstva, a tamo ih presreću zlobne hijene, koje su podanici zločestog lava Scara, koji je rođeni Mufasin brat koji se pošto-poto želi domoći prijestolja i planira Mufasino ubojstvo. On je taj koji je Simbu naveo na istraživanje slonovskog groblja. Simbu i Nalu uspije spasiti Mufasa i očita Simbi lekciju, ali i poručuje mu da on neće uvijek biti uz njega i da jednog dana Simba mora doći na njegovo mjesto. Jednog dana Scar prevari Simbu i nagovori ga da ode u obližnji kanjon. Dok je Simba čekao u kanjonu Scar je izazvao stampedo životinja i Simba se našao u opasnosti. Mufasa je pokušavao spasiti malog Simbu i pritom je sam poginuo. Zapravo nije poginuo nego ga je ubio Scar dok se Mufasa jedva držao na litici. Scar mu nije pomogao nego ga je gurnuo u provaliju. Simba je dotrčao do svog obožavanog tate i shvatio da je mrtav. No, Scar ga je uvjerio da je on kriv za smrt svog tate i na njegov prijedlog Simba je pobjegao iz njihovog carstva u nepoznato. Putem je sreo Pumbu – bradavičastu svinju i Timona, merkata, dvije simpatične životinje i sprijateljio se s njima. Oni su ga poučili njihovom motu, Hakuna Matata, koja na svahili jeziku znači Bez brige. Simba je morao promijeniti i prehranu pa je naučio jesti crve i razne bube. U tom novom svijetu je i odrastao i prestao misliti na svoj dom. Jednog dana vidio je nepoznatog lava kako je napao Pumbu i potukao se s njim, no onda je shvatio da je to njegova prijateljica Nala. Razveselili su se oboje, a uskoro i zaljubili. Nala mu je ispričala kako je Scar sada kralj i kako je preuzeo njihovo carstvo u kojem sada borave hijene. Molila ga je da se vrati, ali on nije htio, pa je ona otišla. Nakon što je sreo Rafikija, koji mu je dao mudre savjete odlučio se vratiti doma i srediti Scara. Kad se vratio, mama Sarabi mu se razveselila. Simba je uspio srediti Scara koji je na kraju svima priznao da je on ubio Mufasu. Simba je spasio svoje kraljevstvo i postao novi kralj. A uskoro su Simba i Nala proslavili krštenje njihove kćerke Chiare, koja ima glavnu ulogu u drugom nastavku kralja lavova, koji se zove Simbin ponos, a o kojem ću u sljedećem postu napisati nešto više:)

Sada ću vam staviti najpoznatije pjesme iz crtića...:) Uživajte!







Post je objavljen 29.06.2008. u 12:59 sati.