,kitty10.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kitty10

Marketing

svi moji ljubimci belj

oštrodlaki jazavčar

zove se Kika. nešto o njoj i njezinoj pasmini. ona je oštrodlaki jazavčar. ona je nizak pas s dugim iako postavnim tijelom i čvrstim mišićima. glava je uska i pametnog je izgleda. uši su joj visoko postavljene, nisu preduge i na krajevima zaokružene. dlaka je kratka,gusta,sjajna i glatka. boje su različite-od žute do smeđe ako je jednobojan, a može biti i dvobojan: crni-smeđi takva je kika, sivi-bijeli sa smeđim pjegama, visina - od 23 do27cm, težina ispod 9 kg. dočeka starost od 12 do 14 god. a moja kika sad ima 3.
evo i slikice :
Image Hosted by ImageShack.us


šarplaninci

To je jedna od najstarijih autohtonih rasa u svijetu. Pripada vrsti pastirskih pasa. Boja im je od gotovo bijele,preko žute do tamno sive gotovo crne. Većina ima tamnu masku na njuški.Izuzetno je uravnotezen i miran pas.
Istovremeno je i vrlo dobrocudan i vrlo ostar, ali samo kada se za to ukaze potreba. Odan je svom gospodaru, a nepoverljiv prema strancima. Ono sto jednom nauci pamti celog zivota. Stene je potrebno poceti odgajati u startu, zato sto se tada napravljene greske jako tesko ispravljaju a lose navike tesko iskorenjuju. (kao i kod mene)haharofl zezam
Snazan, dobro povezan pas, iznad srednjeg rasta, u cjelini skladne gradje. Prekriven je dugom, gustom i dosta grubom dlakom, sto daje utisak zbijene gradje tijela. Snazne konstitucije, mirnog temperamenta, dobrocudan ali vrlo ostar pas. Odan svom gospodaru i nepodmitljiv.
Zove se Kala i ima 2 mjeseca još je beba i evo slikice: Kala i ja zajedno:
Image and video hosting by TinyPic

Do sljedećeg pisanja pozdrav a onda ću pisat o još nekim pasminama koje mi se sviđaju.wavemahwave




Post je objavljen 28.06.2008. u 22:26 sati.