Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krunozg

Marketing

Nastavak priče o krađi sica

26.06.2008. 18:30 - 23:00
Pošto u ovom slučaju policija naravno ne može ništa napraviti, a niti će pokušati, odlučio sam provesti jedno popodne u kvartu gdje se dogodila krađa i pokušati pronaći neke lokalne klince koji su to možda napravili. Sjedio sam neko vrijeme u kafiću pored kojeg je ukraden sic sa bicikla i promatrao cijeli trg ispred Doma sportova. Spazio sam sumnjivog klinca, starog između 13 i 16 god. koji je sjedio na rubu trga, nakon nekog vremena stigao mu je i prijatelj. Pratio sam ih kad su krenuli s trga i otišli su ravno do Casina na Trešnjevačkom placu i nakon par minuta iz Casina u kladionicu preko puta. Nakon toga su sjeli pred crkvu, jedan od njih je zavirio unutra i zatim su nastavili do igraonice Dafne na adresi Trakošćanska 9. Pored igraonice je zapušteno dvorište i prizemlje pa sam posumnjao da ondje možda provode vrijeme. Uglavnom kad sam stigao doma, iza 20:00, htio sam samo policijskoj u Nehajskoj izraziti sumnju prema tom prostoru pored Trakošćanske 9 kako bi eventualno provjerili tko ondje dolazi i legitimirali ih. Imam i lošiju fotografiju tih klinaca pa ću iskoristiti to što je ova vijest objavljena na blog.hr naslovnici i staviti ovdje sliku. Ako netko zna nešto o njima bio bi zahvalan za informaciju. A ako netko zna roditelje može ih slobodno obavijestiti da im se djeca (maloljetna) skiću pa Casinu i kladionici u kvartu.

Nazvao sam policijsku postaju u Nehajskoj, prvo slijedi naravno bahati pristup tipa "koji kurac ja njih uopće zovem". Pita me imam li kakvih dokaza da su oni lopovi, odgovorio sam da ne, ali samo želim izraziti sumnju i kao što sam već naveo javiti im u koji prostor zalaze. Nakon toga je operativka rekla da mogu doći nadopuniti kaznenu prijavu u policijsku postaju. Pitao sam mogu li odmah, odgovorila je da. Stigao sam oko 21:45 u policijsku postaju u Nehajkoj 7. Policajka na porti mi je rekla da dođem u 7 ujutro. Inzistirao sam da me prime tad jer ne mislim dolaziti opet s Trnja ujutro. Onda mi je odgovorila da imaju neki razgovor i da noćna smjena počinje u 22:30 i da mogu tada pokušati. Također je rekla da ne garantira da će imati vremena jer noću imaju manje službenika i u slučaju većeg broja intervencija me ne mogu primiti. Sjeo sam u kafić preko puta, pogledao drugo poluvrijeme utakmice i vratio se u postaju. Novi ljudi su već bili na porti. Ponovno sam objasnio zašto sam tamo, na to su rekli da ću vjerojatno čekati do jutra da bi me stigli primiti.

27.06.2008. 07:00
Došao sam ponovno u postaju. Čekao sam negdje do 7:30 da me prime iako nitko nije bio primljen prije mene. Objasnio sam opet priču. Policajac je rekao da prema slikama ih oni ne mogu pronaći što nisam ni očekivao. Uglavnom sve je završilo na tome da mi je rekao da ako ih ponovno primjetim da nazovem policijsku postaju kako bi poslalo patrolu kako bi ih legitimirali. Kad sam mu spomenuo sumnjivi prostor oko Trakošćanske 9, policajac me zapitao zašto sam nisam provjerio što je unutra (očito i policiji odgovara da uzmemo pravdu u svoje ruke i obavljamo njihov posao).

Uglavnom, svratit ću još na koju kavu u taj kvart. Ukoliko su slučajno to učinili ovi klinci ili ako se otkriju u nekoj drugoj krađi, onda se neće lako izvući. Lako je saznati gdje žive i porazgovarati s roditeljima (uz nadu da nisu jednaki kreteni).


Kao što rekoh, riječ je o maloj krađi, ali iz principa ne smijemo lako prelaziti preko takvih stvari...

FOTOGRAFIJA SUMNJIVACA

FORUM: OBJAVLJUJEM RAT KRADLJIVCIMA BICIKALA



Post je objavljen 27.06.2008. u 10:10 sati.