Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

NATO ĆE NJEGOVA MATI POSLUŽITELJIMA: "Što god vam rekne, učinite!" (Iv 2,5)

"Što god vam rekne, učinite" rekla je Isusova majka Marija poslužiteljima na svadbi u Kani Galilejskoj. I oni su poslušali. Na Isusovu riječ zahvatili su iz posuda koje su prethodno napunili vodom i poslužili uzvanike na svadbi. Samo su poslušno izvršili ono što je Isus rekao…….
Kad god čitam o svadbi u Kani Galilejskoj (Iv 2, 1-12), upravo ovaj dio me iznova zadivi. Zamislim tada sebe na mjestu jednog od poslužitelja. Kako bih se ja ponašala? Da li bih ja, poput njih jednostavno poslušala ili bih postavila mnoštvo pitanja? Pa vidjela sam da su posude napunjene vodom….kako sad tu vodu poslužiti gostima, pa oni trebaju vino……zar nije "normalnije" reći onome tko je tu svadbu priredio da nema više vina?
A oni su poslušali ne postavivši niti jedno od ovih pitanja. I bili su svjedoci veličanstvenog događaja. U retku 11. se kaže da "učini Isus prvo znamenje i objavi svoju slavu te povjerovaše u njega njegovi učenici". Sigurna sam da su među onima koji su povjerovali u Isusa bili upravo i ovi poslužitelji.
Često se pitam što je s "poslužiteljima" danas? Što je s nama, kakvi smo to mi "poslužitelji?" Kako mi slušamo i izvršavamo Isusove zapovijedi? Svakoga dana i u svakom trenutku imamo priliku da pokažemo jesmo li poput poslužitelja na svadbi u Kani Galilejskoj ili imamo neki svoj posebni način služenja i ponašanja. Izvršavamo li zapovjedi koje nam je Isus dao u jednostavnosti srca s potpunim pouzdanjem i povjerenjem djeteta koje sluša svoga Oca i vjeruje da Otac uistinu za njega ima najbolje rješenje, bez obzira što možda često situacije u kojima se nalazimo ne govore u prilog tome? Kako postupamo kada nam Isus govori ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio….ljubite svoje neprijatelje…… blagoslivljajte one koji vas proklinju…….ne sudite….zašto gledaš trun u oku brata svoga, a brvna u svom ne vidiš……tko želi ići za mnom neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka me slijedi…… Činimo li tako bez obzira na cijenu, bez obzira koliko nas to košta ili i tada imamo za nas logična objašnjenja koja nam služe kao opravdanje kada tako ne činimo. Postupamo li poput onih Isusovih učenika koji Ga slušaše i rekoše: "Tvrd je ovo govor! Tko ga može slušati?" (Iv 6,60).
Naš Kralj nas poziva na svoju svadbenu gozbu. Da bismo bili uzvanici po volji Njegovoj, moramo biti i poslužitelji po volji Njegovoj. Čuti Njegovu riječ i uistinu je vršiti, jer kaže Isus: "Neće svaki koji mi govori:'Gospodine, Gospodine' ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj koji vrši volju moga nebeskog Oca" (Mt 7,21). Riječi koje nam Isus govori duh su i život (Iv 6, 63) i jedino On ima riječi vječnog života (Iv 6, 68). I blago nama ako budemo izvršitelji Njegove riječi jer nagrada je neprocjenjiva.

Neka Gospodin po svom neizmjernom milosrđu i ljubavi, često uzburkanu vodu našeg života pretvori u najbolje vino na Njegovoj kraljevskoj gozbi.

Ljiljana


Post je objavljen 27.06.2008. u 08:48 sati.