Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gryffingirl

Marketing

Froggy, LORD, Nessa, Starz, Draco... Imena luda nalaze se svuda!

-Ma daj, stvarno?! – Izbezumljeno sam izustila.
-Da. Nikad nisi čula da u Hogwartsu ima duhova?- Upitao je Peter ne skidajući smiješak sa svog lica.
-Naaa…- Odgovorila sam odmahujući rukom.
-A, da. Ono smeće od naših roditelja…- Ljutito je govorio Peter dok u pozadini nismo začuli ženski glas.
-No, no, gospodine Smith. Kakvo je to izražavanje?- Ukorila ga je profesorica McGonagoll.
-Gospođo profesor! Što vi radite ovdje?- Rekla sam k'o iz topa.
-Zdravo gospođice Smith. Izvolite, ovo je vaš raspored. Prvo predavanje vam počinje za petnaestak minuta. Nemojte zakasniti! Profesor Snape ne voli kada se kasni na njegova predavanja. Mogao bi vam oduzeti bodove.- Rekla je ljubazno pruživši mi raspored napisan na pergamentu.
-Bodove? Kakve bodove!- upitala sam iznenađeno.
-Ma ništa Vicky. Objasnit ću ti poslije.- Odvratio je Peter trknuvši me laktom.
-Od kada ti znaš objašnjavati? Stvarno se svašta uči u ovoj školi…- Promrmljala sam sebi u bradu.
-Ništa, onda hvala vam gospođo profesor. Žurim na sat!- Zahvalila sam McGonagollici uzimajući pergament u svoje ruke.
-Naravno, samo požurite. Doviđenja i sretno prvi dan!- Pozdravila me smješkajući se, a onda je otišla na drugi kraj hodnika, prema Dumbledoreovom kabinetu.
-Čarobni napitci? Nikad čula!- Rekla sam začuđeno. Osjećala sam se kao da sam pala s Marsa. Tek tada sam skužila da se u Peterevoj ruci nalazi mala kartonska kutija.
-Što je to?- Upitala sam pokazujući prstom.
-Ovo je poklon za tebe. On će ti od sada praviti društvo dok si u Hogwartsu, budući da se ja danas poslijepodne moram vratiti na posao.- Objasnio mi je Peter. Oči su mi se zaiskrile od radosti.
-Joj super! Da pogodim, zmija?- Upitala sam radosno. Na Peterovom se licu pojavio kiseli smiješak.
-Ne.- Kratko je odgovorio.
-A možda gušter?- Nabrajala sam dalje.
-Ni to.- Rekao je polako mi predajući kutiju. Otvorila sam je.
-Joj, kupio si mi slona! Baš si super braco!- Odvratila sam prasnuvši u smijeh zajedno s njim. Stavila sam ruku u kutiju i ponovo je povukla van. Na ruci mi je sjedila mala zelena žaba.
-Baš je dobar slon, kaj si ga ukrao iz zoološkog?- Zezala sam i dalje pogladivši žabicu po glavi.
-Vicky, to je žaba.- Zbunjeno je rekao Peter. Svom sam ga snagom tresnula po leđima.
-Znam da je žaba, budalo! A kak' se zove?- Upitala sam ponovo tepajući žabici koja je i dalje mirno sjedila na mojoj ruci.
-Možeš ga nazvati Severus.- Predložio je Peter kroza smijeh.
-Joj Peter, to žaba a ne svinja s masnom kosom.- Odgovorila sam cinično.
-A može Froggy?- Ponovo je predložio. Ovaj put ideja je bila prihvaćena. Dobila sam novog ljubimca!

***
-Napokon gotovo!- Viknula sam i bacila se u jedan od mnogobrojnih naslonjača u Gryffindorskom boravku. Dečko koji je sjedio nasuprot mene čudno me pogledao.
-Ti si nova?- Upitao je spuštajući knjigu koju je do tada čitao.
-Aha.- Kratko sam odgovorila.
-Koja si godina?- Upitao je ponovo.
-Treća. Zovem se Victoria Smith, a ti?- Pokušala sam nekako započeti razgovor.
-Peta. Zovem se LORD.- Odgovorio je vraćajući pogled na knjigu. Skoro sam pala u nesvijest.
-Ti… Ti si Onaj-Čije-Ime-Ne-Izgovaramo?- Upitala sam prestrašeno. Petar me je jučer cijeli dan upozoravao na Lorda Voldemorta i njegove Smrtonoše. LORD me zbunjeno pogledao a onda prasnuo u smijeh.
-Jesi ti sigurno dobro? Da nisi popila nešto kada si bila na Snapeovom satu? Zovem se Lawrence Otto Ryan Dacourt. Nadimak mi je LORD po inicijalima.- Objasnio mi je dok se trgao od smijeha. Postalo mi je lakše. Ali i puno neugodnije! Baš sam glupa!
-Ma prvi sam put u Hogwartsu. Jedva da znam kako se zove Duplebore i onaj Žarko Filch.- Promrmljala sam. LORD me zbunjeno pogledao.
-Koji Žarko?- Upitao je.
-Ma onaj s mačkom, mislim da se mačka zove gospon Boris.- Objašnjavala sam mu. LORD je nekoliko sekundi šutio a onda je ponovo prasnuo u smijeh.
-Ono je Dumbledore, iako stvarno ima duple bore, a ono je Argus Filch a ne Žarko. I mačka mu je ženka, gospa Norris, a ne gospon Boris.- Objasnio mi je. Zemljo, otvori se!
-Vidiš, toliko sam smotana da ni ne znam gdje je učionica Preobrazbe!- Opravdavala sam se.
-Dođi, ja ću ti pokazati. Ionako sam se krenuo naći s Starzom i Nessom.- Rekao je LORD ustajući. Izašli smo iz boravka i krenuli Hogwartsom. Pričali smo i pričali dok se odjednom u LORD-a nije zabio visoki dečko poluduge plavo-bijele kose.
-Pazi kuda hodaš, Malfoy!- Izderao se LORD. Zbunjeno sam stajala i sa strane promatrala što se događa.
-Što je, Lordiću, nije ti dosta što si izrod nego se još družiš i s mutnjacima?- Podlo je uzvratio dečko, tj. Malfoy.
-Bolje da sam izrod nego da mi je stari Smrtonoša.- Odvratio je LORD zamahnuvši šakom. Pogodio je Malfoya ravno u nos, no ovaj mu je vratio. Potukli su se, a ja sam ih pokušala razdvojiti. Ne bih da sam znala da je riječ ,,mutnjakuša'' uvreda.
-Ma daj se smirite, jeste vi normalni? Pozvat ću vam Dumbledorea!- Viknula sam i razdvojila ih. Malfoy me pogledao kao da sam nešto najogavnije što je ikada vidio.
-Ma gonite se svi! Stari prdonja i vas dvoje! Baš ste par iz snova; Luzer i mutnjakuša! Ajoj, sorry mala, zaboravio sam da je LORDY zatreskan u moju super-slatku sestricu!- Podlo je rekao.
-Ma šusnut ću te tako jako da ću i tvom starom izbit zube!- Proderao se LORD dok mu se lice crvenilo. Možda je ipak bila istina da je zaljubljen u Malfoyevu sestru, bar koliko se meni za sad činilo. Htjeli su se ponovo potući, no onda je došao Snape. Brzo smo se odmaknuli jedan od drugoga.
-Platit' ćeš mi za ovo, Dacourt. I ti i mala mutnjakušo.- Šapnuo je ljutito Malfoy i produžio dalje zajedno sa svojom bandom. LORD je držao ruku preko usnice koja mu je krvarila. Prošli smo Snapea i došli do jednog dečka i cure, koji su sve to gledali iz prikrajka.
-No, no, Dacourt. Kako možeš tući curice?- Rekao je dečko prekriživši ruke, dok se cura smijala.
-Ma jebem mu mater glupu, da mu bar mogu razvaliti tu blesavu glavu.- Ljutito je rekao LORD brišući krvavu usnicu. Tada su dečko i cura pogledali u mene.
-Društvo, ovo je Victoria. Victoria, ovo je Starz Skrable, peta je godina, Slytherin ali je stvarno dobar tip, a ovo je Loredanna Vanessa Nadia Malfoy, sestra one cure koju sam malo prije razbio. Ona je za razliku od ostalih Malfoya Gryffindorka. Šesta je godina- Upoznao nas je. Rukovali smo se.
-Ti si ona nova cura?- Upitao je Starz.
-Da.- Odgovorila sam na to pitanje po tko zna koji put danas. Tada je Nessa pogledala LORD-a.
-Jel' istina ono što je onaj žohar rekao? Da si zatreskan u mene?- Upitala ga je.
-Sere. Mislim, zgodna si ali nisam zatreskan… Kužiš kaj hoću reći?- Odgovorio je LORD dok mu je lice oblilo crvenilo. Starz se cinično osmjehnuo ali ništa nije rekao. Ubrzo smo se bolje upoznali i postali jako dobri frendovi. Hm, možda ipak nije sve loše u ovom Hogwartsu… Naravno, osim Malfoy i Snapea…

P.S.: Ljudi, žao mi je što mi je trebalo ovako dugo da objavim ovaj post, ali imala sam zabranu interneta pa nisam mogla NIŠTA! Zamalo sam umrla... Btw, ovaj post mi je pomogla napisati NALC, moja jako dobra frendica koju inače znam pa da se ne kitim tuđim perjem; Radnja je moja, ali njezini su svi smiješni dijelovi (Duplebore, Žarko, Boris, Malfoyev dijalog i ostalo). Zato: Norrica moja, BIG THANKS! Ako niste bili na njenom blogu (također piše HPFF blog) obavezno svratite, imate link sa strane.

Vaša: Gryffin(dor) Girl


Post je objavljen 26.06.2008. u 19:04 sati.