Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Prijateljice

Image Hosted by ImageShack.us

Nelson Hancock

Još dok je radila u vinohradskom wellness klubu 'Le Club', Tihana je upoznala Galinu i Marinu, dvije mlade Ukrajinke koje su tamo čistile i međusobno prijateljevale, no uskoro su razvrgnule prijateljstvo jer je jedna od njih, da l' Marina il' Galina - nisam sigurna, spavala sa šefom-Ukrajincem koji im je namjestio posao i vize, pa se valjda popela na statusnoj ljestvici što ova druga - Marina ili Galina - nije mogla odtrpiti i tak, cure su se pokefale i ljubav je pukla.
No, spominjem ih zato jer Galina ima mamu doma u Ukrajini koja živi na selu, nedaleko nekog većeg mjesta u koje su se u međuvremenu preselile Galinine sestre pa je mama ostala sama. Ne znam zašto, je li mama bolesna ili što, ali svi inzistiraju da se mama također doseli u to veće mjesto, jer kao ne može biti sama na selu.
Međutoa, mama neće.
Ne može ostaviti najbolju prijateljicu - kravu Nastju.

Tihana me je iz nastavka u nastavak, iz jedne do druge šihte provedene s Galinom, obavještavala kako se razvija stvar s mamom i Nastjom. Završilo je tako da je mama definitivno ostala na selu sa svojom kravom, a Galina se vraća kući. Nisam stekla dojam da zbog toga žali. Bit će da se ipak Marina spanđala sa šefom.

Posljednja vijest sveziglede Nastje stigla je SMS-om s Tihaninog telefona:

NASTJA JE TRUDNA!!!
NASTJA JE POSEBNA KRAVA, DOBRA I DRAGA I NE MORAJU SE SRAMITI ZA NJU, SVAK BI JU HTIO.
VELIKA JE I SNAŽNA, TAMNO SMEĐA S BIJELOM ZVJEZDOM NA ČELU.

Volim svoje informatore.

BTW, najbolju priču o prijateljstvu žene i krave pročitala sam u "Independent People" Halldora Laxnessa, romanu koji su Islanđani izabrali za najbolju islandsku knjigu prethodnog milenija.
Ukoliko se upustite u iščitavanje iste, pripremite si par paketića Prozaca i nekoliko tabli Milke s lješnjakom. Priča je kao da te pogodi grom pa se poslije oporavljaš uz ljubičastu prijateljicu s alpskih pašnjaka.


Post je objavljen 23.06.2008. u 23:28 sati.