Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Pročitali smo...

Brzinom mladog supruga i oca bebulinke pročitali smo još jednu knjigu...
The Other End of the Leash
od
Patricia McConnell

Knjigu bih preporučio onima koji imaju šumove u komunikaciji sa svojim psom...onima koji nisu u stanju shvatiti što im njihov pas želi reći...onima koji ne znaju kako nešto reći svom psu...svima koji žele nešto naučiti o tome kako se treba ponašati oko pasa i sa psima.
Kao lajtmotiv ove knjige postavlja se činjenica da su psi genijalci u čitanju naših pokreta, izraza lica, boja glasa...jednostavno...psi čitav svoj život, naše pokrete smatraju govorom i pokušavaju ih razumjeti...na nama je da iskontroliramo i usmjerimo te naše pokrete kako bi ih pas u potpunosti mogao razumjeti. Svatko tko svome psu želi priuštiti ugodno životno okruženje mora se potruditi razumjeti pseća ponašanja i njihova polazišta i ciljeve...u protivnom...odnos sa psom nikada neće biti potpun u punom smislu riječi...ili će, nedaj Bože, postati mučan i za psa i za njegovog čovjeka.
Ono što mi je čitanjem knjige najbolje leglo, jest spoznaja da pas i ja prilično dobro komuniciramo...odnosno čitanje knjige mi je potvrdilo i usmjerilo neka moja razmišljanja pa će, nakon što sadržaj ove knjige do kraja sjedne, i moj odnos sa psom dobiti neke nove sadržaje pa samim time i neku novu dimenziju.
Sve u svemu, sasvim OK knjiga.


Post je objavljen 24.06.2008. u 08:00 sati.