Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Carla Bruni

Kazu da Carla Bruni ima veliki upliv na svog supruga. I to je u redu, ali njezin suprug je Predsjednik Francuske koji se vec mjesecima sprema u prvi predsjednicki posjet Izraelu. Posjet se je pomno pripremao buduci da Nicolas Sarkozy ima viziju Sredozmelja kao podrucja zajednistva i suradnje svih drzava koje pripadaju tom okruzenju (hm? Arapi i Zidovi?), a iz Izraela je francuskom kabinetu doturena poruka kako je jako bitno da u pratnji Predsjednika bude i njegova lijepa supruga. I to je u redu, zar ne? Ali Sarkozy dolazi u Jeruzalem sa svojih 8 ministara medju kojima bi trebala biti i ministrica pravde Rachida Dati ... ! E, tu pocinje upliv Carle Bruni, pa ministrica ostaje kod kuce a na aerodrom "Ben Gurion" slijecu Predsjednik i 7 ministara. Zasto se Carla Bruni ne slaze s Rachidom Dati (prica se da je prije braka sa Carlom, Nicolas bio jako prisan sa Rachidom) nije bitno, ali mozda u ovom trenutku razvoju odnosa na Sredozemlju jedna ministrica koja ima i francusko i marokansko drzavljanstvo ne bi previse pridonjela jacanju dodira izmedju Francuske i Izraela.

A da post ne bi prosao bez fotografije "skinuo" sam s televizije dvije fotografije 85-togodisnjeg Predsjednika Izraela Shimona Peresa, kako pred svojom rezidencijom desetak minuta skoro u stavu "mirno" ceka Predsjednika Francuske i pratnju!!! (valja napomenuti da ih je prethodno docekao i na aerodromu, obisao pocasni vojni stroj, odrzao pozdravni govor ... 85 godina?!)





O, a sada ostavljam vanjsku i unutrasnju politiku, dakako i traceve, te pocinjem pripremati torbe za putovanje. Eto nas u Ljubljani 24.6, pa cemo onda malo do Rijeke u Zagreb i ... citamo se:-)

Post je objavljen 22.06.2008. u 19:11 sati.