Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

NATO uspješno protjerao talibane iz Kandahara

NATO-ovi vojni zapovjednici jučer su izvijestili o uspješnoj ofenzivi širokih razmjera pokrenutoj kako bi se iz Kandahara i okruga Arghandab protjerali talibani, nakon čega je u regiji uspostavljen mir te je sve ponovno pod vladinom kontrolom. U vojnom priopćenju stoji kako su zapovjednici u regiji izvijestili da je stanovništvo sada sigurno te da su se pobunjenici odande u potpunosti povukli.

- U gradu Kandaharu afganistanske snage sigurnosti u suradnju s vojnicima ISAF-a osiguravaju mir i jamče sigurnost od potencijalnih terorističkih napada - stoji u priopćenju.

U regiji Arghandab, afganistanska vojska i ISAF i dalje provodi akciju čišćenja, čiji je cilj omogućiti civilima da se sigurno vrate u svoje domove, koje su bili prisiljeni napustiti nakon napada pobunjenika.

- U gradu Kandaharu sada vlada relativan mir. Na ulicama su afganistanske ophodnje i vojnici ISAF-a. Oni su razmješteni na sigurnosnim točkama. Građani nastoje voditi uobičajen život - izjavio je zapovjednik za Južnu regiju general Marc Lessard.

Dužnosnici su izjavili kako je u sukobima poginulo najmanje 56 talibana te da ih je više desetaka ranjeno. U ofenzivi pokrenutoj u srijedu ujutro sudjelovalo je više od 1.000 afganistanskih vojnih snaga i oko 300 pripadnika ISAF-ovih snaga, sastavljenih od kanadskih vojnika. Istodobno su pobunjenička uporišta iz zraka gađana iz vojnih zrakoplova.

Post je objavljen 21.06.2008. u 09:48 sati.