Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoky515

Marketing

......Moja najbolja grupa pa evo nešto o njima...



Kratka biografija

Iowa je vjerovatno najpoznatija kao "središte ničega". Većina ljudi koji nisu njeni stanovnici smatraju zemlju-kukuruza-i-svinja geografskom crnom rupom. Međutim, devet luđaka iz Des Moinesa sa ludim idejama i maskama (koje su sami izradili) kreću u pohod na svjetsku muzičku scenu. Jesi li ikad pomislio kako bi zvučio hardcore metal band iz "središta ničega"??? Ultra žestoko ga samo počinje opisivati... Upoznaj 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 (Dj Sid, Joey Jordison, Paul Gray, Chris Fehn, James Root, Craig Jones, Shawn Crahan, Mick Thomson i vokal Corey Taylor). Svaki od njih dolazi opremljen ne samo zastrašujućim imidžem već i s talentom za instrument koji svira. Slipknot je osnovan 1995. godine i prošao je kroz neke nužne promjene da bi došao do stanja kojeg oni nazivaju "obiteljska zajednica". Od kada su izdali album Slipknot postali su poznati i rado slušani po cijelom svijetu. (Hmm...ovo je stvarno bilo kratko... - ed.)








Zanimljivosti

Corey Taylor ima na svojoj masci prave dreadlockse. Pošto ih je morao svaki put provlačiti kroz rupe na masci jednog dana mu je bilo dosta i jednostavno ih je prerezao i sašio na masku.
Prije izvođenja pjesme Surfacing cjeli stadion se mora derati "fu** Fred!!!" zbog toga što je Fred Durst uvrijedio Slipknot i njegove fanove.
Pjesma Purity koja je cenzurirana se temelji na događaju koji NIJE istinit već ga je izmislio crimescene.com
Dj Sid je na jednom koncertu slučajno pao na neku djevojku i kad je to shvatio, prema rjecima novinara, zagrlio ju je i poceo plakati dok joj se je ispricavao. Neki su fanovi osudili te suze dok je ozlijeđena djevojka ka izjavila da je to i ocekivala od njezinih "ljubimaca".



U Iowi, godine 1995. neka tri dečka, nazovimo ih Paul Grey (tada basist grupe Body Pit), Shawn Crahan i Anders Colsefni napravili su bend, ostvarili svoju dugogodišnju želju (pisali tekstove od 1993). Ubrzo su im se pridružili i Donnie Steele (gitarist grupe Body Pit) i Quan Nong kao gitaristi i dečki su počeli vježbat kod Andersa u garaži pod imenom "Meld". Uskoro Quan Nong, zbog nekih razloga odlazi, i njih četvorica tad mjenjaju ime u "The Pale Ones".
Paul tada poziva mladog i perspektivnog Joeya na probu njihovog benda, i odsviraju mu neke stvarčice, i mali se odluči ukrpat. Tako je sada on bio glavni bubnjar, a Shawn preuzeo mjesto sporednog (percussionist). U garaži nastaju stvari poput: "Killers Are Quiet", "Bitchslap", "Do Nothing", "Confessions", "Some Feel", "Part of Me" i "Tattered and Torn". Odlučili su da žele tri bubnjara, jednog u pozadini, i dva sa obje strane, gdje će glavni "kontrolirati" stvari i biti glavna udarna snaga, a ostala dva bubnjara će popunjavati pjesme dubokim i agresivnim zvukovima. Još je odlučeno da žele još jednog gitarista. Tu uskače Josh (Motividious, Inveigh Catharsis). Sad ih je 6. Bend dobiva ime Slipknot (nakon mnogih varijacija, poput Pyg System).
Padaju ugovori razni i razni i bend počinje sa snimanjem svog prvog albuma ("Mate Feed Kill Repeat"). No, u međuvremenu gitarist Donnie Steele dobiva prosvjetljenje s neba i odlazi iz benda zbog vjerskih razloga (kao da je pobožan čovjek i da ne može trpiti takve izraze kakve je Slipknot koristio)... Ko mu kriv? Sad bi bio poznat. Joey (koji je još prije svirao u bendu Motividious) preporučuje za bend još jednog frenda iz tog benda. Bio je to Bodljikavi Craig. On je trebao popunjavati praznine svojim sampleovima. Tako ih je sad opet 6. Ali ne. Joey opet zanovjeta i želi drugog gitarista. Dolazi Mick. Sad ih je 7.
Kako su sad imali puno gaža, upoznali su se s mnogim drugim bendovima, među kojima je bio i Stone Sour, bend u kojem je tad pjevao Corey Taylor. Naravno, dečki iz Slipknota su se potrgali da on dođe svirat s njima, čak su mu postavili i ultimatum: "Join the band or we will kick your ass!" (lol) i tako je on počeo vježbat s njima. Anders odlazi. Corey je pjevač. Ali ni tu nije kraj. Kako bi zamjenili Andersa, dolazi nova nada: Cuddles, drugi pomoćni bubnjar (percussionist). Manijak, luđak, kažu. Bacao je svoje bubnjeve na publiku, bacao se po stageu, trgo si kosti. Definitivno pacijent za Vrapče, ako me shvaćate.
Jednog lijepog dana, Joey i Shawn odlaze u neki klub gdje su trenutno svirali razni DJ-i. Prilazi im DJ Starscream i kaže da rokaju. Naravno, Joey ko Joey, odmah poziva tog mladog dečka u bend. Naravno, to je naš sadašnji Sid Wilson. No, opet zaplet. Cuddlesu se ne sviđa bend i on odlazi Južnu Dakotu i otvara svoj Tatoo centar. Bend otvara audicije za riplejsment Cuddlesa. Tu ulazi Chris Fehn, kao drugi percussionist. Sjećate se našeg gitarista Josha iz Motividiousa? E, on je odlučio imat obitelj, pa je otišo iz benda i tu napokon uskače i posljednji član današnje postave: Jim Root. Sad ih je napokon 9.
Sid, Corey, Mick, James, Craig, Joey, Shawn, Paul, Chris - Slipknot.

Glazba
Mješavina post Korn alternativne metal glazbe, neo-shock rock glazbe nalik na Marilyna Mansona i rap-metal glazbe pomogla im je da postanu jedan od najpopularnijih bendova takozvane nu metal eksplozije kraja 1990-ih. Tome je pridonio teatralan izgled kojim su plijenili pažnju: uvijek su nastupali u industrijskim postrojenjima noseći ručno izrađene maske za Noć vještica. Kada se tome pridoda misteriozna anonimnost, stihovi prepuni nihilizma i tamne strane života, uspjeh im je bio zagarantiran.

Diskografija
Na Noć vještica 1996. Slipknot su samostalno objavili album «Mate. Feed. Kill. Repeat». 1997. potpisali su ugovor s etiketom Roadrunner Records. U suradnji s producentom Rossom Robinsonom Slipknot su 1999. objavili svoj debi album pod nazivom «Slipknot». Postepeno su pridobivali publiku svirajući na turnejama, između ostalih i na Ozzfest ljetnoj turneji. Na live nastupima svirali su s takvom žestinom da je Crahan dva puta razbio glavu na vlastitim instrumentima. Pjesme «Wait and Bleed» i «Spit It Out» mogle su se često čuti na radio postajama. U proljeće 2000. Slipknot su dostigli platinastu nakladu sa svojim albumom.

2001. uslijedio je album «Iowa», nakon kojeg su krenuli na turneju Ozzfest. Poslije turneje Slipknot su uzeli manju stanku jer su članovi benda radili na nekim drugim projektima sa strane. Bend je pokrenuo i vlastitu etiketu Maggot Recordings. U međuvremenu se Wilson angažirao kao DJ pod imenom DJ Starscream, a Root i Thompson su radili na solo karijerama. Bubnjar Jordison svirao je bubnjeve u bendu Rejects, a Taylor je započeo suradnju s bendom Superego i surađivao na soundtracku blockbustera «Spider-Man» iz 2002. Nakon jednogodišnje stanke Slipknot objavljuje svoj ćetvrti album «Vol. 3 (The Subliminal Verses)».


Studijski albumi
Mate. Feed. Kill. Repeat (1996)
Roadrunner Records Demo (1998)
Slipknot (1999)
Iowa (2001)
Vol. 3 (The Subliminal Verses) (2004)
4th Studio Album (2008)

Videografija
Disasterpieces (2002)
Welcome To Our Neighborhood (2003) (VHS 1999)
Voliminal: Inside the Nine (2006)

Članovi

Sadašnji članovi
Sid Wilson
Joey Jordison - bubnjevi
Paul Gray - bas gitara, prateći vokal
Chris Fehn - perkusionist, prateći vokal
James "Jim" Root - ritam gitara
Craig "133" Jones - sempler, klavijature
Shawn "Clown" Crahan - perkusionist, prateći vokal
Mick Thomson - gitara
Corey Taylor - vokal

Bivši članovi
Patrick M. Neuwirth - gitara
Quan "Meld" Nong - gitara
John Green - gitara
Donnie Steele - gitara
Anders Colsefini - vokal/perkusionist
Greg "Cuddles" Welts - perkusionist
Brandon Darner - perkusionist
Josh "Gnar" Brainard - gitara/prateći vokal







Post je objavljen 20.06.2008. u 09:35 sati.