Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pilotgirl

Marketing

Mikrolaki avion - motorni zmaj

pozdrav ljudi! dugo me nije bilo, ali nemam inspiracije baš za pisanje. a i ovaj post će biti prilično kratak.

od škole sam nedavno dobila knjigu Vodič kroz mitologiju - čudesni svijet bogova, čudovišta i heroja <<< Nancy Hathaway. knjiga je odlična i jako zanimljiva, a ono što je najbolje, pobija kršćanstvo. tj. nije to poanta i tema cijele knjige, ali mnogi mitovi su toliko slični kršćanstvu da su moju ionako slabu vjeru u boga uništili.

sutra zadnji dan nastave ove šk. god. odluka za srednju je pala i već sam počela vadit papire polako. 100% sam sigurna da ću se upisati u tu školu i tome se jako veselim, ali ipak je u srcu teško što ću napustiti županju. ali kako sam već davno rekla da me ništa neće spriječiti, neće.

instalirala sam novu operu 9,5 i odlična je! vidi se napredak - brža i bolja. a sad mi čak radi i flash u njoj dok do sad nisam uspjela nikako to namjestit.

ne da mi se više ništa pisati pa ću prijeći na glavnu temu posta. samo ću reći da će biti vjerovatno još jedan post na ovu temu jer ću zamoliti prijatelja koji vozi zmaja da mi nešto napiše o tome.

Mikrolaki avion - motorni zmaj

Mikrolaki avion (motorni zmaj) je zrakoplov jednosjed ili dvosjed, pokretan motorom, koji pri najvećoj dopuštenoj uzletnoj masi nije brži od 65 km/h, a kojim se upravlja premještanjem težine pilota i/ili aerodinamičkim upravljačkim kormilom, a čija najveća dopuštena uzletna masa ne prelazi 300 kg kod jednosjeda, 450 kg kod dvosjeda, odnosno, u amfibija i hidro izvedbi 10% više od tih masa.

Prvi korak na putu do letača danas je najčešće letenje sa zmajem, bilo to s onim bez motora ili onim s motorom. Smatra se da su zmajevi jedni od najstarijih vrsta letjelica, a korijene vuku još od Leonarda Da Vinci-ja. Poslije paraglidera, najjeftinije su letjelice kojima se letač možete vinuti u zrak.

Image and video hosting by TinyPic

nebojša je objavio i neke snimke leta na youtube-u ali sad ne mogu pronaći...a niš, drugi put

pozdrav!

Post je objavljen 19.06.2008. u 18:40 sati.