Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konzument

Marketing

Što kad vas optuže za krađu u trgovini!?

U zadnje vrijeme učestalo se događa da kupce u trgovinama bezrazložno optuže za krađu! Ovaj tekst je kao savjet namijenjen svima onima kojima se upravo to dogodilo, odnosno kao savjet što učiniti kada i ako vam se to dogodi.

Trgovci se u zadnje vrijeme susreću s povećanim brojem krađa i u pokušaju rješavanja te problematike vrlo često je i sumnja djelatnika opravdana da se nekoga neopravdano optuži za krađu. S druge strane, onima koji doista kradu nemamo što za poručiti – osim da svaki put kada to rade, ne zaborave kako čine protuzakonito djelo.

Oni koji ne kradu, a nepravedno ih se optuži za krađu trebaju prije svega ostati smireni. Imajte na umu da se nemate zbog čega uzbuđivati – ukoliko niste ništa ukrali! Nitko vas ne smije pregledavati niti tražiti osobne dokumente. Vi zatražite da se pozove policija jer samo vas službena osoba smije tražiti identifikacijske dokumente i izvršiti pregled vaših osobnih stvari.

Osim toga, službena osoba iz policije mora sastaviti zapisnik o navedenom događaju, a isti će vama kasnije služiti u namirenju pravde – tužbi spram onih koji su vam nanijeli štetu. Naime, vrlo često se događa da se kupce koje neopravdano optuže za krađu javno šikanira pred drugim prisutnim kupcima pa čak i maltretira – fizički tjera u prostorije i praktično pritvara! Takav način postupanja prema kupcu, potrošaču – kao osobi, građaninu poslije je vrlo snažan temelj za tužbu. Zadržite svoje osobno dostojanstvo i pomognite i drugim građanima – nemojte dopustiti da loš odnos prema vama prođe bez posljedica za odgovorne – tužite ih!

Post je objavljen 18.06.2008. u 12:54 sati.