Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogohod

Marketing

Mjesec je pun, a vi?

Kako se postaje lunatik? Treba li priskrbiti preporuku, poveznicu, uvjerenje o nepripadanju konkurentskoj grupaciji ili je dovoljno izreći TAJ SAM, bez formalnosti oko inicijacije?

Jesam li ili nisam? Ne znam. Čudesne su Mjesečeve moći. Djeluje na plimu i oseku, rast ili nazadovanje u flori, neobjašnjive pojave u fauni. Djeluje li na sve jednako? Krije li se i tu kvaka o odgovornosti, izlika da je nešto učinio lunatik u meni, a ja kao ne bih tako nešto pokušao niti u zadnjoj primisli, makar bio trešten-pijan. Opijenost mjesečinom kao olakšavajuća okolnost?

Nesumnjivo je mjesečevo djelovanje na prirodne pojave, ali bi upletenost u društvena događanja mogla izazvati srdžbu nezadovoljnika, kad se na primjer - ponište rezultati izgubljene utakmice zbog utjecaja mjeseca i opće konstelacije, uz valjanu ovjeru službujućeg astrologa.

Tko bi snosio posljedice nenadoknadive štete mjerene tisućama hektolitara uzalud popijenog piva, potrošenih glasnica, zamora nastalog zamahivanjem navijačkim rekvizitima? Koliko bi se našlo ozarenih lica dežurnih krivaca, na rubu ostavke ili istjerivanja, spašenih altruističkom gestom prihvatanja krivnje Zemljinog satelita.

Noćas je napunjen, debeljuškast, sutra počinje s otapanjem oblina do srpolikosti. Jeste li razmišljali o novoj dijeti?

Post je objavljen 18.06.2008. u 11:28 sati.