,petsfun.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petsfun

Marketing

MaČkE..Slatka mala bića...cerek

MAČKA KAO KUĆNI LJUBIMAC
Ako ste vi i vaši ukućani u dilemi da li da za kućnog mezimca izaberete psa, hrčka, papagaja, kornjaču ili mačku, morate znati da se vlasnici svih kućnih ljubimaca slažu u jednom: nema tog ljubimca koji se zna ljepše umiljavati vlasniku od mačke. Ona to čini bez imalo poniznosti , sa puno suptilnosti, sasvim nenametljivo i otmjeno...

Čistoća mačke i briga koju ona vodi o tome je nadaleko poznata. Ona je odraz njenog fizičkog i psihičkog stanja. Mnoge mačke vrlo lijepo žive a da nisu nikada srele češalj. Ali ipak, češljati svoju macu, rezati joj nokte, čistiti joj uši i oči donosi puno prednosti. To je najljepši način da bdijete nad njenim zdravljem, ali svakako i prilika za nježne trenutke na kojima će vam ona biti zahvalna.



Mijaukanje, mahanje repom, pokreti, pa čak i pogledi kod vaše mace su urođen način komuniciranja. Dovoljno se je malo potruditi da naučite njen 'jezik' i znati ćete što vam vaša ljubimica govori.
•Ako vas mačka gleda širom otvorenih očiju i podignutih ušiju, to znači posebnu pažnju ili radoznalost kao da ispituje šta ćete sada poduzeti.
•Kada vam prilazi sa podignutim repom pozdravlja vas, a ako prođe dalje pored vas sa podignutim repom – zove vas da krenete za njom.
•Ako vas glavom gura i trlja se uz vašu nogu, znači da želi da je milujete, a ako ovo prihvatite i ona se počne pod vašom rukom istezati – govori vam da joj je divno
Kada mačka leži i gleda vas širom otvorenih očiju, njena je poruka da je slobodno malo pomazite iako je namjeravala malo odspavati. Ako podigne šapu, rekla vam je da je ostavite na miru.
•Mačka nam govori tijelom.
Smatra li da je ugrožena, mačka poprima vrlo karakterističan stav koji služi tome da poplaši protivnika. Hrbat joj se izvija poput luka, dlaka se kostriješi, repom bijesno šiba zrakom, uši su spuštene a sve to je popraćeno dubokim prijetećim zvukom.
Ako se osjeća sigurno pokazati će nam svoju privrženost trljanjem o naše noge i pružanjem glave kako bi izmamila milovanje a sve će to pratiti ugodnim zvukom predenja.

Mačke su bića koja vas razumiju..koja se žele igrati s vama i maziti se..

Morate ih čuvati i voljeti, jer nikada ne znate što bi se moglo desiti…

Mačke nisu podle kako se nerijetko misli. One uzvraćaju ljubav na jedan specifičan način koji se jako razlikuje od psećeg, a često se, potpuno neutemeljeno, uspoređuje njena ljubav prema vlasniku s onim kako to čini pas. Promatrajte čula i intuiciju svoje mačke – vidjet ćete da ćete štošta korisnoga naučiti.

I za kraj, owaj post je poswećen Leu, malom Zvonchicinom mačku koji je u ponedjeljak 16.lipnja umro.no Neznamo uzrok ali znamo da će nam jako faliti.tuzan To je bilo malo, slatko, umiljato biće. Uwijek se petljao oko nogu i tražio pažnju. Obožawao se igrati i maziti kao prawa mala maca. Weselo je skakutao po dworištu i njegowa ljubaw, toplina i zaigranost bili su widljiwi iz daleka. A i Zvonchica je bila prawa wlasnicayes. Swaki dan odwojila bi swoje wrijeme i poswetila se swom malom Leu (dobio je ime po Leopardu jer je bio kao mali Leopard) i igrala se s njime i skakutala okolo. To je bilo prediwno za widjeti a sada ga wiše NEMA...smrc..crycrycry.=(..cryi zato smo tužne. Izgleda da i Pchelicina mala mačkica nije dobrocrycry.Jednoga dana je otišla od kuće i nakon par dana su je našli a onda joj je šapica bila slomljena. Došao je weterinar i priopćio nam užasnu wjest. Da ako joj od inekcije nakon par dana ne bude bolje...cry....smrc..a njoj nije bolje...cry. Neki idiot ju je šutnuo i neke žile su joj popucale..headbangheadbang..smrc..pretužno...ah..neželimo se sada još wiše rastužiti..Zato je to to od nas..crycry. Pozz..i kommajte nas i čitajte...puuusaaa...PuSeK MuSeK&KiSaCh cerek

Ewo puuuno slikica na sjećanje na Lea:
















Post je objavljen 17.06.2008. u 18:24 sati.