Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossanna

Marketing

One Of The Brightest Stars

(by anna)

Odmah da kažem da ne mogu biti objektivna kad je James Blunt u pitanju.

Ja njega volim, od prvog dana, od prve pjesme, od prvog spota, odgovara mi senzibilitet njegov, njegov smisao za humor i ironiju....sve. I zato i dalje ne mogu da vjerujem da je on bio tu, da sam ja bila na njegovom koncertu, da sam pjevala njegove pjesme gledajući pravo mu u oči...čudno skroz. Ovo je isto kao da mi je u desetoj godini došao Michael Jackson a u petnaestoj Bon Jovi. Druga je stvar da ja živim u Parizu gdje su ovakvi događaji normalni i svakodnevni. Pa se ne čine kao veliki. Ali obzirom da živim u gradu za kojeg je većina tih svjetskih imena čula kroz priče strave i užasa i možda i dalje misle da se po gradu puca, šta li...sinoćnji njegov koncert je bila velika stvar. Ni sam Blunt mislim da ne bi došao da nije bio na Kosovu i da nije upoznao ove krajeve i da ga sve to skupa nije ganulo.

A mi smo ga dočekali i bolje nego što sam očekivala. Obostrano strujanje emocija. Čak i oni teški skeptici koji misle da je patetičan su izjavili da je vrijedilo doći i vidjeti ga. A on je lik. Smijala sam se njegovim komentarima između pjesama, kako je sa pjesmom „You`re Beutiful“ i „Goodbye My Lover“ pokrio vjenčanja i sahrane i kako je ostala samo ona koja je posvećena razvodima i zove se „Ill Take Everything“. Ima on tu neku energiju na sceni koju ne biste očekivali slušajući pjesme u kojima skoro pa plače. Moja trenutno najdraža pjesma, Wisemen

I što mi je bila super stvar, vidjelo se da i on i bend uživaju u koncertu.

Ja sam grlo svoje ostavila u Zetri. U momentu sam se popela na stolicu, ne znam ni kako ni zašto ni kad, samo znam da nije postojao niko oko mene tih sat i pol. Samo on i muzika i pjesme i stihovi.

I nije me rastužio. Mislila sam da ću na „Same Mistake“ ili na „Out Of My Mind“ ili na „I Really Want You“ u krajnjem slučaju okinuti plakati, ali nisam. Smijala sam se cijelo vrijeme. I nikad bolje mi nije bilo. Evo slika.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Surfanje na klaviru...legenda!


Photobucket

Photobucket


Ako vam se činim euforičnom, trebali ste me vidjeti sinoć.
Rossa, znaš sve. Ako kad M.I.A - Mathangi Arulpragasam
dođe, s tobom sam u prvim redovima ;)


Post je objavljen 16.06.2008. u 18:40 sati.