Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/07morsky08

Marketing

proud to be croat

U zadnje vrime dođe mi da se odcjepin. Mislin, politički. Ne znan kako da van objasnin. Da buden neka druga država, ne Hrvacka.
Dođu namjernici i pitaju me: Je li i ovo hrvacki teritorij? A ja ljuta odgovorin: Ma odakle van ta pomisao? Ovo je Slobodna Republika ta-i-ta, nisan još razmišljala o imenu, grbu, zastavi, državnom pečatu i sličnim formalnostima.
Ta moja država imala bi ustav koji bi ja napisala. I zakone svake vrste. A to je lako za napravit. Uzmen ustav i zakone Republike Hrvatske i napišen sve obrnuto.
Ja bi naravno bila precjednica, kraljica, štogod, otac i majka nacije, i odma bi sebi dodjelila sve državničke počasti i beneficije. I lentu naravno.
S njom bi goste iz susjedne države h. dočekivala.

I tako. Detalje već danima i noćima razrađujem u glavi.

Ali, ali... jedna sitnica me omela u mojin planovima.
Ako osnujen svoju državu i odreknem se Hrvacke, a u mojoj državi ko oće doć mora se odreć državljanstva države iz koje dolazi, neće se priznavat dvojno, trojno i ino državljanstvo, neću više biti PROUD TO BE CROAT.
Jebiga, kad se digne cijena nafte u mojoj državici, neće više bit apaurina i prozaka u obliku sportskih događaja, neću moć zaboravit na probleme gledajući utakmice.

Odustajem.
Minjan ideju nezavisne države za vatreno ludilo.
Štaš, tako je to s nama malim hrvatićima slabih karaktera. Prodali bi mater i otadžbinu za malo veselja.

Evo, i ja se priključujen navijačima. Prikopčavam svoj zadnji vagon na ludi vlak, dok je još vrime, jer lopta je okrugla i mogu već sutra sve lađe potoniti, zato evo me, dok je vrime.
Ni mene nije briga šta je poskupija benzin i struja. Nije me briga šta mi plaća ne pokriva deset dana u misecu. Nije me briga šta kiša pada i šta ću sad pokisnit ka kokoš kad buden išla doma. Šta će pokisnit japanci, njemci, koreanci i francuzi, i svi ostali turisti.
Sve su to zvizdarije.
Glavno da smo slistili Doičland iber ales.
I šta idemo dalje. Mislin, ne ono...

Ko to more platit?

Pogled s prozora:
Photobucket

Mali navijači:
Photobucket

Photobucket

Zabrinut za buduće rezultate:
Photobucket


Ajmo, Hrvatska!
Na Jadranu i Savi, na Dunavu i Dravi, nek se slavi cijeli dan i noć!

Ako neko želi platit rundu, žuja je zakon, al ja bi rađe karlovačko, fala.


Post je objavljen 16.06.2008. u 01:04 sati.