Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igo4it

Marketing

Plan kroz život

Danas sam bolje. Puno bolje. Opet razmišljam o trivijalnim stvarima života. Nebitne male stvri koje život znače.

Život... Vidjela sam malu bebicu... tako slatku... Onda sam opet bila u nekom društvu koje dugo nisam vidjela i opet me pitaju: "A kad ćete vi na bebu?" Kao da je neka stvar koja ide po planu. Eto, poseksaš se bez zaštite i odmah si trudna! Kak da ne! belj Kao da mi namjerno nasipavaju soli na ranu.
Ja hladna odgovaram: "Kad se uhvati."- onako kakva sam uvijek, jednostavno iskrena. Zasad je to i dovoljan odgovor, iako mnogi u čudu gledaju izjavu, ne znam jel misle da me nije briga ili se čude kako tako neplanirano. Ma kako takvo što planirati? To je život! Život, a ne ručak, pa da planiraš kad ćeš jest! To je isto pitanje kao "Kad planiraš umrijet?" Ono, ne planiram, al kad već moram... puknucu


Malo sam se zajapurila, ali stvarno mi ne ide u glavu zašto ovaj svijet ne može shvatit da je normalno da se ljudi žene iz nekih drugih razloga, a ne samo jer im se desilo dijete! Ono desilo! Slučajno... trčala pa se napikla ili? I ako si u braku zašto očekuju čopor djece u prvih 12 mjeseci, ako nije- nisi ispunila svoju zadaću kao žena! Ma lijepo, zar ne? Svijet je tako brižan, da osuđuje ako trudna ulaziš u brak, ako nisi trudna u prvih 12 mjeseci braka, ako ne možeš zatrudnit, ako ne želiš zatrudnit, a ako je par slučajno neplodan, onda je proklet i bolje da niti nema djecu! Jer za posvajanje je pod tolikim povećalom... Ono, otac može biti svaki k***c, ali posvojitelj samo anđeo! Ma i anđelu bi našli manu (savršen je, zar ne?-Što će djetetu savršen posvajatelj!)!lud

Sada kada sam iznijela svoje predivno mišljenje o ovome svijetu koji osuđuje i otuđuje, (a da je berem jedan bez grijeha!) vraćam se temi ovog bolga : moje napredovanje mene u svakom pogledu...

Jutros sam bila vesela. Pomakla sam remen za još jednu rupicu! Ujutro sam susrela kolegicu koja je primijetila da sam smršavila i odmah željela znati tajnu mog uspjeha: "Na kojoj si dijeti?"
"Nijednoj."odgovorila sam.
No ona nije bila zadovoljna odgovorom. Rekla sam joj da se više šećem, više vode pijem, više povrća jedem, manje rafiniranih stvari konzumiram i da se svaki vikend ne ustručavam u ničemu. I da se ne prejedam.
U čudu me gledala: TILT... "A to neka dijeta?" eek
Ja gledam u nju i ne vjerujem... nono Mnogim je potrebna osnovna poduka o hrani i životu: Dijeta = prehrana!
Pa odgovorih "Da, je... moja dijeta (prehrana)..."- a što na takvo pitanje reć!



Da se razumije, sada mala lekcija za sve koji ne znaju i brkaju stvari:
Dijeta je u prijevodu prehrana, a ono što modrean svijet zove "dijeta" je uglavnom propisani način prehrane i to uglavnom proizašao iz nekih zdravstvenih problema, pa je neki doktor smislio kako pomoći tom zdravstvenom problemu. Dakle, ako itko ide na "dijetu" - bilo kakvu- nek se posavjetuje s liječnikom! Ovo nije klišej, ovo je pod MORAŠ! Doktori su smislili "dijete" ali ne za sveopću populaciju i tinejđere s par kila viška (prema mišljenju neke "prijateljice"/časopisa/manekenke), već za ljude s određenim zdravstvenim problemom! Okanite se "dijeta" ljudi, i počnite zdravo živjeti! Smanjite šećer, porcije, unesite više hodanja i vode i ne zaboravite se zabavljati i uživati! I kile će sići... Za sve one koji ne misle tako preporučam savjetovanje s liječnikom prije poduzimanja ikakvih "akcija" zvanih "dijeta"!


Ovime se zaustavljam kako svojim oštrim riječima ne bih koga porezala... zaliven i ovako sam čudna jer ne idem na dijetu, a kile idu same dolje!


Pusa svima!


Post je objavljen 16.06.2008. u 12:28 sati.