Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magaracblog

Marketing

Stadionizacija/Hrvatska pamet izumila revolucionarni lijek

STADIONIZACIJA

Zadnjih godina se dosta govori o gradnji novih stadiona i dvorana. Ima dosta rasprava o lokacijama i cijenama tih novih zdanja.
Ono što mene brine jest održavanje dvorana i stadiona. Nedavno sam pročitao da je za održavanje nove dvorane na Višnjiku potrebno 25-30 milijuna kuna godišnje. Proračun Zadra iznosi oko 450 milijuna kuna. Uz otplaćivanje dugova za samu izgradnju dvorane, i novce koji se upumpavaju u KK Zadar iz proračuna grada, moglo bi ispasti da preko 10% posto proračuna odlazi samo na dvoranu i košarkaše.

U Zagrebu se najavljuje gradnja ili se već grade par stadiona i dvorana, a tko će plaćati održavanje i otplaćivati dugove?

Nisam protiv gradnje dvorana i stadiona, samo bih volio da mi investitori (gradovi, država) pokažu kako oni misle upravljati tim zdanjima, hoće li dvorane i stadioni isplaćivati sami sebe, donositi dobit gradu ili će građani plaćati nečiju megalomaniju.

HRVATSKA PAMET IZUMILA REVOLUCIONALNI LIJEK

Čudi me da do sada mediji nisu pisali o tom velikom postignuću hrvatske pameti.

Među prvima se taj lijek počeo davati našim političarima koji su oboljevali od doševnih boli čitajući novine. Umjesto liječenja, raznih terapija, slanja na bolničko liječenje, političari su dobivali terapiju novcem, pokazalo se da par desetaka tisuća kuna djeluje čudotvorno na političare i da duševni bolesnici odmah po uplati ozdrave.

Poučeni tim iskustvima odlučeno je da se i druge liječi na isti način pa su tako umjeskto utjehe, brige i skrbi, oboljelima od PTSP-a davali terapiju novcem. Imaš nesanicu i teško ti je? Nema problema, evo ti 1500 kn mirovine to ti je dovoljno da ozdraviš.
Slično je i sa drugima, greške liječnika se liječe odštetama pacijentima i njihovim obiteljima, nemar u vartogastvu se liječi odštetama poginulim vatrogascima.
Koliko je uloženo da se stanje popravi? Da se takve greške više ne ponavljaju?

Dakle, ako vam djete dobije temperaturu ne morate odmah trčati doktoru, dajte mu 100 kuna i problem je riješen.
Ukoliko netko od vaših bližnjih oboli od neke teške bolesti kupite mu stan i vidjet ćete kako će sve biti dobro.



Post je objavljen 15.06.2008. u 12:02 sati.