Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blyss

Marketing

Kako su nikotinski štapići osvojili maloljetnike

Jednog dana u prošlom stoljeću neki je klinac (a mogla je biti i klinka) htio biti "odrasliji". Pogledao je oko sebe i vidio da mnogi odrasli puše stvarčice zvane cigarete. Njegovi roditelji, prijatelji njegovih roditelja, ljudi u prolazu na ulici, poznati i slavni ljudi... I tako je on uzeo cigaretu i zapalio.

Iako su mu cigarete bile smrdljive i odvratne, naviknuo se - sad je veliki dečko!!! A njegov nervni sustav je uživao u nikotinu i nije više mogao bez njega. Sada su mu cigarete trebale... da ugasi apstinencijsku krizu.

I tako su diljem kugle zemaljske klinci htjeli biti odrasli i tako su diljem kugle zemaljske klinci otkrivali te nikotinske štapiće.

Potom su uvjeravali svoje prijatelje kako je to cool i super, kako se od cigareta osjećaju bolje i "smirenije", a ovi su ih poslušali da ne bi izgubili prijatelje i da ne bi bili proglašeni djetinjastima.

Ostali klinci su počeli otkrivati nove uzore u tim "velikim" curama i dečkima koji zbog ovisnosti svako malo imaju potrebu dimiti nikotin, ugljikov monoksid, 50 kancerogenih katranskih spojeva i ostalih 3948 štetnih kemijskih spojeva koji se nalaze u cigaretama.

Tako su cigarete postale idealno rješenje za mnoge koji se žele prikrpati nekoj grupi ili ostvariti afirmaciju svoje okoline. Iako su cigarete odvratne i smrdljive, puše kako ih drugi ne bi nazivali "vrtićkom djecom" ili nešto slično.

Mnogi klinci misle da je to zrelo, odraslo i cool.

(Slična priča je i s alkoholom)

Što je zrelo, odraslo i cool u ovisnosti koja izravno šteti tvojem zdravlju te fizičkim i intelektualnim sposobnostima?

To uopće nije zrelo. To je djetinjasto!

I svi ti klinci su potencijalni oboljeli od raka pluća, potencijalni financijski teret državi, potencijalna tragedija svoje obitelji... Kod nekih to ne ostane samo na cigaretama. Neki prijeđu na droge. I tako si unište cijeli život.

I zato budite svoji! Nitko ne treba cigaretu da odraste!


Post je objavljen 13.06.2008. u 22:19 sati.