Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Bianca Matković i Henri Bentegeat o pristupanju Hrvatske eurointegracijama

Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Bianca Matković sastala se jučer u Zagrebu s predsjednikom Vojnog odbora Europske unije generalom zbora Henriem Bentegeatom i s njime razgovarala o aktualnostima u procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, kao i o završenim pristupnim razgovorima za NATO, stoji u priopćenju iz Ministarstva vanjskih poslova. Matković je s Bentegeatom govorila o ubrzanom ispunjavanju zahtjeva za što skoriji ulazak u euroatlantske integracije, kaže se u priopćenju.



Dajući potporu Hrvatskoj u procesima pristupanja euroatlantskim integracijama, general Bentegeat pozdravio je sve dosad provedene kao i planirane reforme. Kao potvrdu pozitivnih reforma na političkom, pravnom i gospodarskom području, državna tajnica Matković istaknula je prošlogodišnje zatvaranje misije OESS-a u Hrvatskoj i prošlotjednu dodjelu nagrade Svjetske banke za najboljeg gospodarskog reformatora u Europi te drugog u svijetu. Na sastanku se razgovaralo i o vojnim i sigurnosnim pitanjima Europske unije i Hrvatske, kao njezine buduće članice. General Bentegeat pohvalio je dosadašnje sudjelovanje hrvatskih vojnih i policijskih postrojba u mirovnim misijama diljem svijeta, kaže se u priopćenju.

Također se razgovaralo o političkom i sigurnosnom stanju u regiji. Državna tajnica Matković istaknula je kako će Hrvatska, kao čimbenik stabilnosti i dalje pridonositi izgradnji mira i stabilnosti u regiji te razvijati gospodarsku suradnju sa svim susjednim državama, kaže se u priopćenju.

Post je objavljen 13.06.2008. u 12:25 sati.