Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/perdido

Marketing

Pod nož

Već godinama imam jedan grozan ispupčeni madež na leđima. Zapravo, imam puna leđa madeža, ali taj ispupčeni mi je najodvratniji. Stalno sam se pribojavao da ne bih negdje zapeo, zakinuo ga ili već nešto. Morao sam izbjegavati sunce, a ako bih se i izlagao suncu, morao sam koristiti kremu sa vrlo visokim zaštitnim faktorom. Sve mi je to išlo na živce, pa sam otišao kod svoje doktorice po uputnicu za dermatologa u Osijek.
Danas sam išao na pregled. Prilično sam dugo čekao da dođem na red iako sam došao vrlo rano ujutro. Kada sam konačno došao na red i ušao u ordinaciju, te nakon kratkog razgovora sa doktoricom... Skinuo sam majicu i odmah me izrešetala nečim na latinskom. Srećom, počela je govoriti na hrvatskom. Naime, uočila je moja udubljena prsa (i slijepac bi ih vidio) i rekla mi je o čemu se zapavo radi. Kao mali sam trebao ići na injekcije, odnosno dobivati veću dozu D vitamina. Rekla je da se radi o rahitisu. Dakle, prsna kost mi je ostala u hrskavičnom obliku, a trebala se okoštavati i kako je to hrskavica, tako zapravo kost ''tone''. Savjetovala mi je da pokušam još to ispraviti koliko se bude moglo na način da se šopam D vitaminom, jer još sam mlad, pa možda ipak...
Eto! Dođeš kod dermatologa i saznaš nešto sasvim drugo, a kada sam bio na ortopediji – nitko ništa ne savjetuje... Koma!
Dakle, da se vratim na madeže. Ispregledala mi je sve madeže na leđima, pa čak i one po prsima i stomaku. Ovi sprijeda su za sada dobri, ali na leđima imam tri madeža za koje mi je rekla da je vrlo preporučljivo da se odstrane, jer su jako sumnjivi. Nešto tipa da su asimetrični, da se nešto nakuplja u njihovu središtu i svašta nešta. Dođem zbog jednog madeža, a druga tri mi dijagnosticira. Hm! I... tako... dakle, ova tri idem tek u rujnu odstraniti, a ovaj ispupčeni ide na nekakvu kromoterapiju. Valjda sam dobro upamtio naziv... Sa tom terapijom ću valjda započeti u ponedjeljak. Moram priznati da me je malo strah, al' kada ''moram''. Ne znam kakva će me frka uhvatiti u rujnu kada budem trebao ići pod nož... Prvi puta u životu će me rezati. Stravična mi je pomisao da će izrezati tri komadića mene... Navodno da to ide oko dva centimetra u krug oko madeža. Gorzno!
Do rujna... tko živ, tko mrtav...



Post je objavljen 11.06.2008. u 22:39 sati.