Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

BOŽJA RIJEČ - DNEVNA RAZMATRANJA

Prvi dan
Učenje Crkve nas potiče:
"Otac koji je na nebesima susreće svoju djecu s velikom ljubavlju i razgovara s njima. Bog nam se obraća kao prijateljima. Razgovaramo s Njim kada molimo, čujemo Ga kad čitamo Riječ Božju". (Dei Verbum 21 i 25).

Bog ti želi svakog dana reći Riječ Života. Molimo za «velike uši».

Drugi dan
Kakvu promjenu Božja Riječ čini u našem svakodnevnom životu?

"već uživa u Zakonu Jahvinu, o Zakonu njegovu misli dan i noć. On je ko stablo zasađeno pokraj voda tekućica što u svoje vrijeme plod donosi; lišće mu nikad ne vene, sve što radi dobrim urodi." Ps 1, 2.

Molimo danas za novu želju da naš život bude dublje ukorijenjen u Božju Riječ.

Treći dan
Doživljaj boljeg upoznavanja Boga kroz Njegovu Riječ.

"Jest, ako prizoveš razum i zavapiš za razborom; ako ga potražiš kao srebro i tragaš za njim kao za skrivenim blagom- tada ćeš shvatiti strah Gospodnji i naći ćeš Božje znanje. Jer Jahve daje mudrost, iz njegovih usta dolazi znanje i razboritost." Izr 2, 3-6.

Obvežimo se i planirajmo kratko vrijeme u svakom danu posvetiti čitanju Božje Riječi.

Četvrti dan

Božja Riječ dolazi s odgovornošću:
"Zato odbacite od sebe svaku prljavštinu, zadnji ostatak zloće, i ponizno prihvatite u vas usađenu Riječ koja može spasiti vaše duše! Ali budite izvršitelji riječi, a ne samo slušatelji koji zavaravaju sami sebe! Jer ako tko sluša Riječ, a ne izvršuje je, sličan je čovjeku koji promatra svoje naravno lice u ogledalu; pogleda se i ode, i odmah zaboravi kakav je bio. Ali tko pomno promotri savršeni Zakon slobode i uza nj prione, ne kao zaboravan slušatelj, nego kao zbiljski izvršitelj, tome će biti blago u njegovu radu". Jak 1, 21-25).

Molimo za milost da čujemo Božju Riječ i hrabrost da joj u vjeri budemo poslušni.

Peti dan
Sjetimo se Radosne Vijesti – ne možemo to sami učiniti.

Ipak kršćanska vjera nije "religija Knjige". Kršćanstvo je religija Božje "Riječi", "ne neke napisane i nijeme riječi, nego Riječi utjelovljene i žive". Da riječi Svetih knjiga ne ostanu mrtvim slovom, treba da nam Krist, vječna Riječ živoga Boga, po Duhu Svetom "otvori pamet da Pisma razumijemo" (Lk 24,25). (Katekizam 108).

"A Branitelj, Duh Sveti, kojega će Otac poslati zbog mene, naučit će vas sve i sjetiti vas svega što vam rekoh". Iv 14,26.

Zamolimo Duha Svetoga da nam otvori oči srca i ispuni ih svjetlom Božje Riječi.


Post je objavljen 11.06.2008. u 15:59 sati.