Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Novosti - ukratko

Dragi moji,
na zalost vec tjednima ne stizem stavljati na blog sve novosti, kojih ovdje ima toliko puno, i sve su ljepsa od ljepse. Sigurna sam da je to zahvaljujuci i vasim molitvama, jer osjecam neizmjerne Bozje blagoslove.

1. Prvopricesnici u Svetoj Aniti

Jucer smo imali konvivenciju nasih prvopricesnika, i moja grupica - njih 12 ove subote prvi put primaju Tijelo Kristovo, pa ih posebno preporucam u vase molitve:

Image Hosted by ImageShack.us

Detaljan izvjestaj o konvivenciji, krasna 3 igrokaza koje su pripremili (o izgubljenoj ovci, pranju nogu i putu u Emaus) prvom sljedecom prilikom! I kako smo dan prije svi zajedno posjetili bolesnog Edisona, koji ima 16. godina i rak pluca, pa su sestre organizirale posebnu lutriju za njega (1. nagradu sam dobila bas ja - kintal rize za nasu djecicu), te kako smo mu odnijeli prikupljenih 200 dolara i razveselili ga druzenjem i pjesmama, a posebno se razveselio kad je cuo da se i u dalekoj Croatii, na drugom kontinentu mole za njega! (pa nemojte da ispadne da sam lagala, nemojte ga zaboraviti : )

Image Hosted by ImageShack.us

Mozda sve ovo uspijem opisati, zajedno i sa izvjestajem o prvopricesnickom slavlju, 14.6.

2. "SKAC Ekvador" u San Miguelu

20-ak clanova nase "grupe juvenil" u San Miguelu na blagdan Duhova i sluzbeno su oformili svoju gurpicu, te im je tom prigodom p. Patrizio svecano urucio njihove krunice:

Image Hosted by ImageShack.us

3. Sestre Barukcic putuju na susret sa svojim tetkama u Kanadi

Takodjer, bas na Duhove opet su nas posjetile nase drage sestre Barukcic, kojima smo pomogli da se povezu sa svojim tetkama u Kanadi, i bas na Duhove prvi put su se cule s njima...Bilo je dirljivo slusati kako Ivka iz Ekvadora, na francuskom prica sa svojim rodjakom koji zivi u engleskom dijelu Kanade, ali srecom isto zna francuski, kao za sada jedini jezik na kojemu se mogu sporazumjevati! Vec su trebale biti u Kanadi, i to mozda zajedno sa mnom! No, onda se nesto najprije zakompliciralo sa dokumentima za mene (jer nisam rodbina), a na kraju niti one cak ni u kanadskoj ambasadi u Kolumbiji, za sad jos nisu uspjele dobiti vizu za posjetu svojim tetkama, pa eto - jos jedne nakane za vase molitve!

4. Kraj skolske godine

Evo, vec je i kraj skolske godine za nase srednjoskolke, ovaj tjedan imaju zavrsne ispite, a ja se osjecam kao da sam tek dosla ovamo! I kao da sve tek sad pocinje!

Image Hosted by ImageShack.us

5. Salon Drina

Sjecate se kad su nas posjetili moji i p. Lukini prijatelji obitelj Markic?!

Image Hosted by ImageShack.us

Pomogli nam ovdje u misijama, medicinski pregledavali siromasnu djecicu u Esmeraldasu, poveli mene i s. Gilmu na Galapagos...

Image Hosted by ImageShack.us

E pa, u Hrvatsku su se vratili toliko puni dojmova i zadovoljstva svime sto su ovdje vidjeli i dozivjeli, posebno s. Lenkom i njenom Zajednicom Krista Misionara Molitelja, i svime sto ovdje cinimo za siromasnu djecicu, da su nam odlucili darovati veliku donaciju, od koje je pokrenuta gradnja novih prostora, koji nam toliko trebaju...Medju ostalim, bit ce izgradjena i velika dvorana za molitvene susrete i druge sastanke, kojoj je sestra Maritza vec sada dala (u molitvi!) nadahnuto ime: "Salon Drina" (zato sto sam ih ja sve povezala, zato sto sam prva volonterka u njihovoj zajednici...):

Image Hosted by ImageShack.us

A ja sam pomislila, kako nas je zapravo sve povezao p. Luka, i kako bi se dvorana mogla zvati i po njemu...No, on vec ima svoj blog : )


Post je objavljen 10.06.2008. u 01:35 sati.