Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

Leon Powe becomes Leon PoweR, Terry Porter becomes The Suns head coach...



NBA FINALS 2008/CELTICS 2, LAKERS 0/LEON POWE(R): Leon Powe erupted for 21 points off the bench to help the Celtics hold off the Lakers for a thrilling Game 2 win Sunday.
HE WAS READY/Ray Allen Hits the practice Halfcourt Shot
REEBOK EUROCAMP MORNING SESSION 09-06-08



SOUTHSIDE STORY
(NI)šta je novo u Bosni?!


BiH....Finale starta u utorak. Sarajevo će ugostiti ovih dana velikog rivala Igokea Partizan iz Aleksandrovca. Sezona kao sezona, predvidiva i bez mnogo uzbuđenja. Par bljeskova i pobjeda autsajdera nad Bosnom ili Širokim i to je to. Igračka struktura šarolika i ne previše zanimljiva.

Dosta Amerikanaca u ponekim ekipama (Bosna, Igokea, Siroki) koji se nerijetko od domaćih igraca razlikuju samo po boji kože. Istina ima i nešto zaista za naše uslove dobrih koji dižu kvalitet ali baš po ČETIRI u ekipi, to je previše za BiH prilike. Šta na to kažu juniori pitam se?

Polufinale je donijelo realnost da Sloboda Dita je maximalno četvrta i to je to, te da za više treba ili dublji džep (teško) ili jači oslonac na domaće snage (u poslednje vrijeme vrlo zanemareno). Gubitnici sezone se zovu Široki.

Povreda Šimeta Špralje, par poraza na kraju sezone, 3 mjesto, ispadanje od Igokeae 2-0, te gubljenje odskora vraćenog drugog mjesta za BiH u NLB.

Zoran Sretenović je nakon par poraza ekspresno dobio izlaznu kartu u jednom smjeru od Milorada Dodika tako da je novi trener Karalić sada pokupio ordenje za ulazak u NLB ligu kao finalista.

Najskoriji poraz Bosne u Aleksandrovcu prije 20-ak dana je bio pun bljuvotina s obje strane. S tribina pljuvanja Amerikanaca i njihovo (Bosnini Amerikanci) razračunavanje s publikom.

S Bosnine strane optužbe da su ih sudije pokrale u nemogucim
uvjetima, a onda isti ti čelnici Bosne na sjednici mirno prihvate zakljucke da je prvenstvo najregularnije i najbolje do sada. Dakle, same old story...



PRESS KONFERENCIJA - IGOKEA vs BOSNA: Izjava Zorana Sretenovića nakon utakmice Igokea Partizan - Bosna ASA BHT i interpretacija incidenta.


po onoj staroj ISPECI PA (NE) RECI......

BiH Finale, jedino koje se do sada (od meni poznatih finala u Europi) konstantno igra u 2 dobivene, počinje sutra. Vjerovatno bi se ovo igralo u 3 da je broj 1 Igokea. Ali pošto je Bosna vjerovatno je opet Best of 3.

Da li to simbolizira Kosarkaški Savez BiH i riječ OTALJAVANJE, to je stvar individualnog mišljenja? Bilo kako bilo, isti ljudi i dalje griju futrovane fotelje u sarajevskim prostorijama, a nisam bas siguran da smo "miljama" daleko od NOGOMETNE SITUACIJE u BiH ovih dana.

Svako ko je čuo za ime Meho Kodro ovih dana u BiH ili šire zna o čemu se radi? Ali dosta o tome - pa fudbalska situacija u BiH nema dodirnih tačaka sa košarkaškom. Za sada. Sutra?

Hmmmm.....


Eldar a.k.a. Sole
Nba.blog.hr




Post je objavljen 09.06.2008. u 22:40 sati.