Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/saanjaa

Marketing

KADA GA NOGIRATI?

Često je pitanje koliko dugo treba čekati da bi ti napokon prekipjelo. Naravno, stvar je to osobnog „praga bola“, nečeg što se zove „kriterijska ljestvica“ i osobnog samopouzdanja.

Prva i osnovna stvar su razlozi „za i protiv“ prekida koje npr. možete staviti i na papir pa se diviti sebi kako ste u stanju napraviti dubokoumnu samoanalizu. Kako bilo, budite ono što jeste, ne pretvarajte se i ne glumite nikome.

Ako ne znate biti maza, zašto to folirati? Ako ste skloni bacanju tanjura, bacite ga, netko voli i takav temperament (!)
Ovo nije tekst za one koji Vas iskreno vole upravo takvu kakva jeste.
Ovo je za situaciju kada osjetite da Njegovo veličanstvo Muškarac nije Vama zadovoljan i sretan. Ovo je tekst za - kada je bolje potražiti drugoga.

Najgluplje što možete napraviti je - sebe mijenjati radi nekoga. Prilagodba se događa samo u svijetu flore i faune, a ta evolucija može potrajati milijune godina. Toliko vremena ipak nemate.

Dakle, napustite stare floskule naših baka koje baš i ne urode nekim impresivnim plodom. Uostalom, zašto Muškarac ne bi izvlačio ono najbolje iz Vas, a ne stalno bio u povlaštenom položaju da nešto dobiva ili oblikuje sebi po volji.

Zapitajte se kako se zbog njega osjećate?

Ako se osjećate loše - nogirajte ga.
Ako se ne osjećate dovoljno loše, pričekajte da se osjećate loše da bi ga - nogirali, jer vaše će samopouzdanje biti ubrzo na sve nižim granama.

Pretpostavimo da živite životom u kojem Vas nisu fizički zlostavljali i na račun toga možete reći kako nema šanse da netko digne ruku na Vas, onda možete reći i kako nećete trpjeti verbalno zlostavljanje. Često je verbalno zlostavljanje još i gore od fizičkog (fizičko se bar zakonski može spriječiti), ako vas vrijeđa, ponižava, verbalno maltretira – nogirajte ga.

Nadalje, ako nešto obeća, govori, a ne ostvaruje i ne potkrepljuje svoje riječi djelima – nogirajte ga.

Ako Vam uvaljuje previše komplimenata na račun Vašeg obrazovanja, novca, izgleda, a istovremeno u stanju je ružno govoriti o svojim prijateljima, drugim ženama, roditeljima, suradnicima na poslu i sl. – nogirajte ga.

Ako Vam često ne odgovori na poziv ili poruku dva sata, a vi već mislite (iako nemate razloga) da vas je ostavio, porazgovarajte kad se bude javio, ali ako nema baš strogo opravdane i uvjerljive razloge – nogirajte ga.

Ako ga sitnice mogu privremeno otjerati ili dovesti u situaciju da prijeti prekidom, pustite ga neka ode – to i nije za drugo nego - nogirati ga.

Ako pogledate oko sebe pomnije, većina žena oko nas ima zapravo malo samopouzdanja. Zašto?

Jer žive u zajednici koja ih ne zadovoljava i koja ih frustrira.

Istina je, odluku o prekidu teško je donijeti, vjerojatno i opako boli, ali što je to u usporedbi sa bolom koji treba trpjeti godinama iz dana u dan zajedničkog života...

Drage moje, nikad nije kasno biti svoja.


Post je objavljen 10.06.2008. u 10:00 sati.