Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludlud

Marketing

Čudno strujanje atmosfere, za sve je kriv Serengeti

Čudna Perunova nebeska utrka napokon je završila. Ako je uopće bila utrka. U svakom slučaju, trajalo je maratonski. Već je deset dana, a da nije bilo dana bez grmljavine.

Najradije bih okrivio Thompsona, sve je počelo one večeri kad je imao koncert (čuj, da koncert, stvarno bi trebalo smislit neku novu riječ za takve derneke) na Trgu. Ali to bi bila linija manjeg otpora. I tako jadnika optužuju svi koji se sjete za sve što se sjete, nije čudo da pjeva onakvim glasom, i meni bi bila muka od svega. Ne bi me čudilo da sutra na Discovery Channelu osvane reportaža o Thompsonovim gazelama u Serengetiju optuženim za širenje nacizma zato što su pred lavovima u lovu skakutale previše udesno. A liberalizam nas uči, naravno, da je čovjek čovjeku vuk, pa može i lav, ili bilo koja zvijer, i neoprostivo je da gazele sumnjiva ponašanja i još sumnjivijeg imena ometaju slobodno tržišno natjecanje lavovima.

Zato neću optuživati našeg visokotiražnog zabavljača. Uvijek se sjetim da su ga na javnu scenu isfurali dečki iz Ferala... :-))))))))))) Vrlo hrvatska posla!

Ali zemaljski, pa tako i hrvatski poslovi, malo što imaju s nebeskim, dok nebeski uvijek imaju nešto sa zemaljskim. To će vam potvrditi svaki astrolog, čak i one babe koje pišu horoskope po novinama. Drevno znanje o odnosu neba i zemlje još uvijek se nije izgubilo, koliko god s vremenom maglovito postalo.

Sveti Ilija otutnjao je nekud dalje. Zemlja se ugodno rashladila, a trupe pukovnika Jare osule su se i trebat će vremena da se okupe za novi juriš.


Post je objavljen 09.06.2008. u 00:52 sati.