Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Bianca Matković sastala se s izaslanstvom NATO-a

Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i voditeljica izaslanstva u pregovorima za pristupanje Hrvatske NATO-u Bianca Matković sastala se u petak u Zagrebu s predstavnicima Euroatlantskog partnerskog vijeća - NATO tima koji boravi u višednevnom posjetu Hrvatskoj, priopćio je MVPEI. Sastanak je održan u sklopu pripreme rasporeda provedbe reformi kao dijela pristupnog procesa Republike Hrvatske NATO-u.

Državna tajnica Matković izvijestila je članove NATO tima o dosadašnjim postignućima, te tijeku daljnjih planiranih reformi i inicijativa koje će Republika Hrvatska poduzeti kako bi u što skorijem roku postala članica NATO-a. Posebice je istaknula planirane aktivnosti reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije, te povratka izbjeglica i povrata imovine. Napomenuvši kako Republika Hrvatska svojim vanjskopolitičkim djelovanjem sustavno pridonosi izgradnji mira i stabilnosti u regiji, državna tajnica Matković ocijenila je vrlo dobrim odnose sa svim susjednim državama.

Članove NATO tima upoznala je i s tijekom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji te reformama koje Hrvatska provodi na tom planu, a oni su izrazili zadovoljstvo dosad provedenim hrvatskim reformama kao i predstavljenim dokumentom rasporeda daljnjih reformi važnih za pristupanje Hrvatske NATO-u. Na sastanku je potvrđen datum potpisivanja protokola o pristupanju Republike Hrvatske NATO-u koje će se održati 9. srpnja ove godine u Bruxellesu.

Post je objavljen 06.06.2008. u 14:36 sati.