Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/palomina

Marketing

Spaghetti napolitano

Evo ovako je mene moja teta iz Napoli naučila kako se sprema pravi, autohtoni (a daleko poznati, i naravno,
prepoznatljivi) "šug'o" napolitano: Za pretpostaviti je da svi znamo skuhati spaghette, po mogućnosti, "al dente".

Prije pisanja ovoga recepta ograđujem se od svih onih originalnih recepata koje je već netko napisao. Ovo pišem
isključivo jer sam ovakav način pripremanja ovoga šug'a vidjela da priprema teta Tina.

Dakle, na malo maslinovog ulja se preprži češnjak narezan na listiće, na 2 minute; a nakon toga izvaditi taj češnjak iz ulja. Na takvo ulje staviti sjeckanu rajčicu, posoliti, popapriti, te pustiti da se kuha nekoliko minuta. Pred kraj dodati origano. I to je to.... Nema kapule, petrusimula, Vegete... Niente! Samo gore navedeni sastojci, i naravno, treba se poštivati postupak pripreme...

Topli šug'o preliti po spaghettima i servirati, uz parmezan, po želji i ukusu.

Dobar tek!



Post je objavljen 04.06.2008. u 18:19 sati.