Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glassanchi

Marketing

149.Pusti otok


Nekako mi se neda spominjati Sanaderove majke, lopova u državi, kuna koja sve manje vrijedi, benzin koji košta... Benzin se penje a Hrvat tho i kukavički stenje. E pa baš zato kaj u "ljepoj našoj" nema ništ ljepog ja ću se šaliti i biti malo drugačija Ančica. (kad popizdim ipak ću biti jezičava, zar sumnjate?).
Sada Vas zabavljam neobaveznim postovima ili u prijevodu to znači da možda nebudete imali potrebu komentirati nego samo pročitati. Ugodan dan, noć, jutro...



Kada bi se na pustom otoku našli:

dva Francuza i jedna Francuskinja,

dva Taljana i jedna Taljanka,

dva Njemca i jedna Njemica,

dva Grka i jedna Grkinja,

dva Engleza i jedna Engleskinja,

dva Srbina i jedna Srpkinja,

dva Eskima i jedna Laponka,

dva Japanca i jedna Japanka,

dva Kineza i jedna Kineskinja,

dva Hrvata i jedna Hrvatica,

dva Albanca i jedna Albanka,

dva Amerikanca i jedna Amerikanka,

dva Irca i jedna Irkinja

jedan Židov i dvije Židovke.

Što bi se desilo za otprilike jednu godinu???




Godinu dana kasnije, na tom čarobnom pustom otoku, usred "nigde", izdogađalo bi se svašta. Evo Vam scenario događaja.

- Jedan Talijan je ubio drugog Talijana zbog zanosne dugonoge prekvarcane Talijanke.

- Dva Francuza i Francuskinja su sretno živjeli zajedno u "svetom trojstvu". Za njih je ljubav na prvom mjestu. Nije čudo što je sve što je "francusko" dobro, francuska salata, francuski krumpir, francuski poljubac, francuska ljubav, a ni "pežo 607" nije za baciti...(slinim...)

- Dva Njemca su se striktno pridržavala nedjeljnog rasporeda naizmeničnih kavalirskih posjeta Njemici (osim ako nije evropsko prvenstvo u nogometu).

- Dva Grka su se u međuvremenu zbližila i počela spavati zajedno. Grkinja im je čistila i kuhula nadajući se zalutalom brodu iz Afrike ili Indije.

- Dva Engleza su čekala trečeg Engleza da ih predstavi dami ( zato su ostali sami) a dama je patila i bolio ju je srednji prst.

- Dva Srbina i Srpkinja su se odmah politički angažirali. Njih troje su osnovali sedam političkih stranaka: dva Srbina i Srpkinja su osnovali Demokratsku stranku Srbije u egzilu, Srpkinja je osnovala Kolo srpskih sestara u egzilu, dva Srbina su osnovala Srpsku demokratsku stranku u egzilu, jedan Srbin i Srpkinja su osnovali Srpsku demokratsku stranku za međunarodnu saradnju, drugi Srbin i Srpkinja su osnovali Demokratku partiju Srbije za međunarodne odnose, jedan Srbin je osnovao Srpsku demokratsku stranku za prava čoveka na pustom otoku, a drugi Srbin je osnovao Demokratsku partiju Srbije za zaštitu ljudske sredine. Zbog danonoćnih političkih obaveza nisu imali vremena za druge aktivnosti.

- Dva Eskima su dobro promotrila beskrajnost oceana i Laponku. Zatim su odlučili da otplivaju od Laponke.

- Dva Japanca su poslala faks u Tokio tražeći daljna uputstva. Čekaju odgovor u sjenci procvale trešnje, Japanka se svakodnevno depilira i masturbira.

- Dva Kineza su otvorila restoran, biljnu apoteku, diskont pića, dućan tekstilne robe, dućan nepotrebnih kičastih sitnica, a uspeli su čak i Kineskinji napraviti blizance, kako bi osigurali neophodnu radnu snagu za njihove trgovine jer naravno nije bilo dovoljno Hrvata da im rade.

- Dva Hrvata i Hrvatica su se dali u osnivanje ustanova i institucija: Hrvatski povjesni institut, Hrvatska akademija za povjest Hrvata i Hrvatske u progonstvu, Hrvatski ured za prikupljanje znanstvenih istraživanja o tisućgodisnjoj nazočnosti Hrvata u tim krajevima, Hrvatska akademija za znanstvenu povijest izvornog hrvatskog jezika u progonstvu, Hrvatska katedra za znanstveno proučavanje izvornog hrvatskog spisateljstva u progonstvu, Hrvatsko sveučiliste za znanstvenu arheologiju Hrvata i Hrvatske u progonstvu, Matica Hrvatske u progonstvu za odnose sa maticom Hrvatskom i osnovali su čak i jednu stranku imenom "Hračak hadezeja"

- Albanka je nosila četvorke. Albanci su u šumi osnovali kamp za vojne vježbe u cilju zaštite od velikosrpske hegemonije. U pauzama su prikupljali materijal za Albanski telefonski imenik i Albansku enciklopediju o Albancima kroz vjekove na pustim otocima i šire.

- Dva Amerikanca su na početku ozbiljno razmišljala o prednostima samoubistva, jer se Amerikanka neprekidno bavila svojim tjelom, izlagala pravu prirodu feminizma, sa osvrtom na tzv. ravnopravnost polova, prepričavala seanse kod svog psihoterapeuta, govorila o potrebi ispunjenja i ostvarenja, prisječala se svog posljednjeg dečka koji je uvažavao njeno mišljenje i koji se prema njoj ophodio ljepše nego njih dvojica, o podjeli kućnih poslova, posebno se osvrnula na odnos sa majkom koji je naprosto savršen, dotakla je i poreznu politiku, kao i vremenske prilike (ima englesko porjeklo). Dečki si izludjeli. Onda su se sjetili i osnovali obavještajnu službu u nuždi.

- Dva Irca su otvorila podrum pića i počela raditi (i piti) viski od kokosa. Pošto se od tada ne trezne, Englezima nije bilo teško da ih ubjede da su zapravo Irci podjelili otok na Sjeverni i Južni. Od muke i Irkinja je počela piti.. Sad se čeka tko će se sjetiti i osnovati "Udrugu lječenih alkića po pustim otocima".

- Jedan Židov i dve Židovke su sve učinili da bi ispunili Božju zapovjest: "Množite se i napunite zemlju." Prvi dan Židov je osnovao burzu, drugi dan banku, treći dan supermarket, četvrti dan putničku agenciju, peti dan filmski studio, šesti dan Židovsku konferenciju za zaštitu Židova u dijaspori, sedmi dan je odmarao sa dvije Židovke i razmišljao kako će jednog dana, po povratku u 'Obečanu zemlju', (Hrvatsku-raj na zemlji) dati prilog za sinagogu.


Voli i zabavlja Vas Ančica koja nije na tom otoku.
mah


Post je objavljen 10.06.2008. u 18:55 sati.