Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shirov1

Marketing

Mitropa kup

Reprezentacija Hrvatske "tukla" jaku reprezentaciju Slovenije!

Hrvatska reprezentacija sigurno popravlja proslogodisnji rezultat sa Mitrope te trenutno zauzima prvo mjesto. Uspjeh protiv Slovenaca je uz "cementiranje" na prvom mjestu vazan i zbog toga jer je ekipa Slovenije nastupila u iznimno jakom sastavu.

Slovenci su nastupili sa "čudeznom" generacijom koja zbog velikog ulaganja u nju i nije baš nešto previše čudežna. Kraj 90-ih Šahovski savez Slovenije zbog Olimpijade na Bledu uložio ogromne novce za trenere tim deckima (Lenič, Borišek, Zorko, Šebenik, Saklšek, Škoberne). Čak je bila i formirana Srednja šahovska škola samo da bi se ti momci čimbolje pripremili za Olimpijadu.

Image Hosted by ImageShack.us
Luka Lenič

Od te generacije je najvišu titulu osvojio zasad samo Luka Lenič. Da naš šahovski savez kojim slučajem uloži desetinu sredstava koliko su "Janezi" (naravno naš savez je siromašnjiji od njihovog) mi bi vjerojatno imali bar 5 velemajstora više. Slovenci su poslije Olimpijade 2002 (Bled) zanemarili ulaganje u slovenske mlade šahiste te time stvorili veliku prazninu u stvaranju podmlatka što se dobro vidi i po tome da je trenutni slovenski šahovski najtelentiraniji razred daleko iza našeg.

A u igri je i fanatizam "naših" roditelja koji su spremni uložiti više sredstava u svoju djecu nego što su to Slovenci. Od odabira trenera do financiranja sudjelovanja na raznim turnirima. Ako ništa drugo onda su hrvatski šahisti ovom minimalnom pobjedom zatvorili usta G. Mohru koji je jednom u jednom slovenskom šahovskom listu napisao da je hrvatska šahovska reprezentacija slovenskoj joker kojeg uvijek vole potegnuti iz rukava.

Zato još jednom BRAVO NAŠI!!! Pogotovo zato jer su više manje do tih titula, rejtinga i šahovske snage stigli pomoći roditelja, vlastitog rada te pomoći matičnih klubova koji su im omogućili rad sa kvalitetnim trenerima.

Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 02.06.2008. u 22:08 sati.