Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

ULTIMATE BATTLE @ JAZINE: Zadar vs Split, Game 3 (HRT2, 20.00 CET)...



RICKY DAVIS MOVE OVER - BILL WALKER HIGHLIGHT REEL
COREY BREWER HIGHLIGHT



Iako HRT neće izaći s konkretnim brojevima, čini se da košarka u udarnom terminu nikada nije bila gledanija posljednjih godina...

Večerašnji termin je zaista odlično izabran, ne poklapa se s drugim sportskim događanjima, pa čak niti s "blockbusterima".

Samo košarkaši Zadra i Splita, koji će uzavrelom hramu košarke u Jazinama dati vrlo bitan dio odgovara na pitanje "Tko će biti novi Prvak Hrvatske?".

Ulozi su veliki, naboj itekako postoji. Najviše elektriciteta se, pogađate, osjeća na relaciji Hrvoje Perić - Corey Brewer.

Play po dekretu, Hrvoje Perić, drugu je utakmicu na Gripama odigrao zaista maestralno (25min:17pts/3reb/5ast/6stl). Reprezentativno izdanje, već sam se pobojao da ga nemamo navedenog u anketi za repku (4.79% vaših glasova).

Pobojao sam se s razlogom. Iako njegove dionice u trenucima kotiraju sjajno, Perić u rijetkim momentima prekida utakmica zna pokazati nekontroliranost specifičnu jednom i jedinom - Ronu Artestu.

Još se jasno sjećam kada je prošle sezone bez nekog većeg razloga pokazao srednji prst gledateljima u Draženovom Domu, među kojima je zaista bio i brojni kontingent navijača Splita.

Naravno da su Aco i njegova produžena ruka Corey svjesni Perićevih psiholoških padova. Brewer ga je na Gripama svjesno pokušao uvući u incident koji je mogao odlučiti Finale, ili barem današnju utakmicu u slučaju da je HKS suspendirao Perića.

Speaking of HKS, žao mi je što su morali potrošiti 75.000 EURA za ubrzanu doping kontrolu, ali zaista sve pohvale i čestitke na tom svrsishodnom potezu.
Kad je bal, nek' je bal...

Image Hosted by ImageShack.us
BUDUĆI REPREZENTATIVNI KOLEGE? Hrvoje Perić & Nikša Prkačin @ Divlja Liga 2006.

Iduće područje na kojemu HKS instantno treba reagirati je da se u slučaju budućih incidenata na tekmama diskvalificiraju i kazne svi treneri & rezervni igrači koji se imalo približe mjestu incidenta, pređu zadanu liniju.

Aco, znam da Tebi to izričito neće svidjeti, ali dobro znamo koliko su kazni pobrali Pistonsi & Pacersi nakon The Brawla 2004., uopće nećemo komentirati...a da nisu, Liga bi mogla zatvoriti vrata gledateljima na malo duže razdoblje!

Vratimo se na slučaj Perića. Zaboravimo iskrice, vrijedi spomenuti da je Hrvoje kod 50:50 zabio psihološki vrlo bitan na-brzinu-izbačen šut s krila za 52:50, koji je bio indikacija da je više sreće i strpljenja u žutim rukama...

Ako ovako nastavi Perić bi se najvjerojatnije trebao vratiti na Jaskov reprezentativni popis, ali bih ga zamolio da ipak malo pažnje posveti svom zapaljivom temperamentu, te da nam svima pokaže da je košarku počeo igrati u gradu s najbogatijom kulturnom tradicijom u Hrvatskoj - Dubrovniku.

Ostali vitalni momenti utakmice br.2 koje bih izdvojio:
- 5 osobna Coreya Brewera cca minutu prije kraja
- promašeno otvoreno polaganje Stipčevića u zadnjem napadu


Gečevski & Ivanov u sjeni svih spomenutih događanja biju zaista ljuti boj pod obručem, uz napomenu da je Ivanov i protiv Cibone i protiv Zadra demonstrirao da može pogoditi tricu, te poprilično iznenadio suparničke scouting stožere.

Iako Batina (još) nije pokazao da može biti konstantna prijetnja s distance, u mnogim segmentima igre, pogotovo u obrani & kretanju bez lopte, u trenucima asocira na mladoga Giričeka.

Toliko od mene, uživajte večeras "u ljepoti loptanja pod obručima"...


Marjan Crnogaj a.k.a. Muraya
Nba.blog.hr




Post je objavljen 01.06.2008. u 13:44 sati.