Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenazvijezdice

Marketing

Opet...

ZADAR - U teškoj prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali na D-8 u petak oko 17.20 teško su ozlijeđene dvije djevojčice stare 10 i 11 godina iz Zadra. Na njih je kod gostionice Sabunjar nasuprot Getrou automobilom zadarskih registarskih oznaka naletio 44-godišnjak s područja Zadra. On je velikom brzinom dolazio iz smjera Bibinja prema Zadru i udario u djevojčice dok su prelazile cestu na obilježenom pješačkom prijelazu sa semaforima.
Oborivši ih, vozač je čak pokušao pobjeći s mjesta nesreće, no ubrzo ga je sustigla i zaustavila policija. Djevojčice su zbog teških tjelesnih ozljeda odmah prevezene u zadarsku Opću bolnicu gdje su zadržane na liječenju, a doznajemo da im je stanje bilo jako teško. Tek će se, nakon što policija dovrši očevid, znati pravi uzrok nesreće.

Očevici su na mjestu događaja pričali da su nastradale djevojčice dvije sestre (ili sestrične) i da su jednu od njih ugledali kako leži nasred Jadranske magistrale, dok je druga bila kod jednog grma. Kažu da su vidjeli opela astru svijetle boje koji je velikom brzinom projurio lijevom stranom ceste dok su automobili u desnom traku usporavali kako bi propustili pješake. Odmah su pozvali Hitnu pomoć jer su djevojčice imale višestruke prijelome, a odmah potom i policiju.

Vozač koji je skrivio nesreću bio je pijan i napuhao je čak 2.26 promila. Prevezli su ga u bolnicu jer je od udarca slomio ruku. Slijedi mu kaznena prijava.

Večernji list /24 sata - 30.05.2008.

Evo, ovo je od danas vijest:

Pijani vozač pogazio majku i njezinu kćer (5) u Rijeci
Riječanin S. P. (59) je oko 18.15 sati, upravljajući Toyotom, na pješačkom prijelazu oborio majku (31) i njenu petogodišnju djevojčicu. Vozač je prošao kroz crveno svjetlo na križanju Zvonimirove i Liburnijske ulice. Majku i kći su hitno prevezli u riječki KBC. Djevojčica je zadobila teške ozlijede glave i u životnoj je opasnosti. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 1.34 promila.


24 sata - 31.05.2008.

Eto, ali glavno da od 01.06.2008. idu nove novčane kazne za razne prekršaje...

No, je li to dovoljno? Zašto se ne mijenja kazneni zakon?

Jer, policija će podnijeti kaznenu prijavu, ali što nakon toga?

Iskreno i od srca se nadam da će ove TRI djevojčice - što je najvažnije preživjeti.
I da će se oporaviti, fizički naravno, psihički će ostati ožiljak cijeli život.
........ali ne zavšava to uvijek tako. Ima i ovakvih slučajeva:


Na četrnaestogodišnjeg Juricu Munđara 20. kolovoza 2006. naletio je automobilom V. P. te ga smrtno ozlijedio. No, nije stao i nije nazvao Hitnu pomoć, niti je sam pokušao pomoći tuđem djetetu, već je dodao gas i produžio. I to nije bilo sve, što mu je njegova savjest dopustila. Brzo je reagirao te potražio pomoć automehaničara koji mu je do pet sati ujutro sredio automobil. Juričina krv i oštećenja nastala udarom nestala su pod vještim rukama mehaničara, protiv kojeg se još vodi postupak zbog prikrivanja dokaza - svjedoči nam neutješna majka Jasnica Munđar, kojoj životnu snagu daje sedmogodišnja kćerka Lara. Kako je mogao kao roditelj ostaviti tuđe dijete pokraj ceste… u trenutku udara, u svom je autu vozio vlastito dijete… dijete, koje je nakon laži njegove cijele obitelji, u istražnom postupku priznalo istinu. Naime – pojašanjava nam Juričina majka – cijela je obitelj V. P. tvrdila, u prvi mah, da je “udario srnu”. No, njegovo dijete koje je bilo u autu je priznalo policiji, a potom se slomio i V. P. te priznao.
U vrijeme dok su roditelji i liječnici gasili zadnji plamičak nade za nesretnog Juricu, V. P. je vjerovao da može proći nekažnjeno. Tražio je i našao mehaničara koji će povjerovati nebulozi da automobil treba biti popravljen tijekom noći i da to nikom ne treba prijaviti. Kako nam svjedoči nesretna majka, na ročištu na sudu je V. P. izjavio kako je automobil “morao popraviti jer punicu treba voziti doktoru”.
Bio je pod utjecajem alkohola te noći kad je udario moga sina. Samo što ga je policija prekasno pronašla, pa to ne mogu dokazati. Ovih dana smo dobili pravomoćnu presudu na osnovu koje je vozač koji je ubio našeg sina i pobjegao s mjesta nesreće dobio godinu dana zatvora. Imao je mogućnost žalbe. Mi ne. Moja obitelj to smatra krajnjom nepravdom i ovim istupom u javnosti želimo skrenuti pozornost na pravosuđe. Kako za takvo zlodjelo čovjek može dobiti samo godinu dana zatvora?! - pita se Jasnica Munđar.


Cijeli tekst možete pročitati tu.

Image and video hosting by TinyPic

Uz tugu i bol za Stelom tu je i konstantan strah za Tinu. Uopće se ne mogu opustiti. Večeras je padala kiša. Počela je naglo i žestoko. Baš tada je morala ići u grad na svoj tečaj švedskog jezika.
- Tina, molim te pazi kad prelaziš ono križanje....
- Pa uvijek pazim....
- Znam, ali sad su ceste mokre, skliske.....pazi se, molim te....
- Joj, dobro, pa znam prijeći ulicu....
- Znam da ti znaš..........i Stela je znala.......

Uskoro odlaze na izlet u Osijek. Već sad me jeza prolazi. Tako ružan osjećaj, a ne možeš ga se riješiti.
Kud idu tako daleko.....s autobusom.....strah me....

Tina moja,
moja ljubavi,
samo još tebe imam,
živote moj......
Volim te puno....

Stelice milena, ti živiš u nama, u našim sjećanjima, svaki dan o tebi pričamo, uvijek se nečega sjetimo...nečega što bi i inače pamtili kao lijepe uspomene i zajedno ih s tobom prepričavali...
Jučer smo bili kod tvoje bake kod koje si znala otići ponekad iz škole....pa ti je baka ponudila nešto za jesti.....nešto što je sebi skuhala, i ti si pojela iz pristojnosti......meni si kasnije rekla da ti nije baš bilo kao kad ja skuham, ali si njoj rekla da je super.....moj mali diplomat......curice prekrasna.......pristojna i pametna.
U svakoj djevojčici te vidim, nepoznatoj, dođe mi da ih ponekad podragam po onim kečkicama koje nose tako slatko i nevino, poželim ih zagrliti. Osjećam doslovce fizičku bol zbog nedostatka tvog zagrljaja. Tvojih čvrstih ručica oko moga vrata...Znaš, sad je sezona jagoda, malena moja Jagodice Bobice, tvog omiljenog voća...
Kako si im se veselila, i voljela na sve moguće načine....same, sa šlagom, u kolaču....kupila sam ih zbog tebe:

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

VOLIM TE.



Post je objavljen 31.05.2008. u 01:50 sati.