Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Nepodobni

Image Hosted by ImageShack.us

Iz raznoraznih razloga stvarno rijetko gledam TV, al' dogodilo se jučer da sam cijelo popodne provela na sparnom pegla maratonu pored upaljenog ekrana Česke Televize.

Ovijeh dana baš i nemam puno razloga za smijanje, ali jučer me do suza nasmijao pisac Miloslav Švandrlik, glavni junak jučerašnje epizode "Nepodobnih", programa koji pripovijeda o osobnostima koje su iz ovog ili onog razloga barem u jednom trenutku, ako ne za svagda, bili nepodobni za društvo ili sistem, to baš nisam najbolje shvatila.
No, dobro - ako stisnete link tuten, vidjet ćete Švandrlika, ali skrolajte play gumbić na sredinu programa, jerbo su tehničari nešto zajebali pa prvih ne znam koliko minuta emisije zapravo gledate prethodni program, fantastičnu BBC seriju o velikim majstorskim djelima likovne umjetnosti.

A sad, što me je nasmijalo - ako samo na trenutak odvrtite program, vidjet ćete Švandrlika; danas mu je 75 godina i najsličniji likom je ovom Baji gore - nisam mu uspjela pronaći fotku online. Dakle, važno je vidjeti kako gospodin izgleda.
Ledeno hladnim humorom Miloslav započinje svoju životnu pripovijest.
"Rodio sam se kod kuće. Tatinek nije dao maminki da ide do bolnice, jer se bojao da će me tamo zamijeniti...".
E, tu sam se s peglom prekobicnula u zraku, jer samo majka, kakav otac, ne bi poželjela zamijeniti Baju za nečije tuđe dijete, no dobro...
Bilo je još smiješnih momenata - npr. kada dvoje mladih moderatora, molim primijetiti njegovu frizuru, čitaju pasusue iz Švandrlikove knjige na blatnoj oranici. Divno!

PS. Dugujem vam onu Dvizginu priču od jučer, ali to kad se vratim iz grada. Idem recitirati Bajinu poeziju turistima i galebovima na Karlovom mostu.


Post je objavljen 28.05.2008. u 11:54 sati.