Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shirov1

Marketing

Šahovski Festival u Solarisu

U Šibeniku, točnije hotelskom naselju Solarisu koji je nekoliko kilometara udaljen od istog održavao se festival šaha s tri turnira:
1.Finale kupa RH-najjači turnir
2.festivalski turnir
3.CUGER

Inače Solaris je prekrasno naselje s 5 glavnih hotela, mnogo kamp kućica i vila. Igralo se u Niku najvećem hotelu poslije Ivana, u prekrasnoj i odlično pripremljenoj sali Krka, dok se festivalski turnir igro u restoranu(!)

Na glavnom turniru igralo je 30 ekipa a prva je pomalo neočekivano ali zasluženo ekipa Rijeke u sastavu-O. Cvitan, Cebalo, Golubović, Luka Lenič i Petrov Jole.
Bilo je 5 kola a Rijeka je ostvarila 14.5 bodova (od mogućih 20). Drugo mjesto podijelili su favoriti Zagreb i Mravince no ipak Zagreb je imao bolje dodatne kriterije. U zadnjem kolu kada se igrao derbi za prvaka između Rijeke i Zagreba Rijeka je imala bod i po prednosti međutim u zadnjoj partiji Petrov dobija neuvjerljivog na turniru Dizdara te Rijeka ostvara prvo mjesto.
Najbolja ženska ekipa bila je "tek" 21., što je dobro s obzirom na početak 0.5 iz 8.
Najbolja juniorska je bolja bila od ženske mladi dječaci ostvarili su začuđujućih 9 bodova i 20. mjesto, međutim nisu dobili nikakvu nagradu zato što oni spadaju pod branitelje županije a ne pod juniore. Žene su pak naravno dobile lijepe nagrade.

Na festivalu bez imalo šprekulacija pobjeđuju prvi nositelji Zagreb 2 ispred ne biste vjerovali zagrebačke banke iz Zagreba.
Sastav su činili Ivan Žaja, Pavičić Željko, Frotuh Nenad i Škare Nenad.

Na cugeru na kojem se igro berger od 11 kola tempo je bio 3+2, na što Hrvati nikako nisu naviknuti. Pobijedili su zasluženo ponovno Riječani pola boda ispred Zagreba zahvaljujući pobjedi 2.5:1.5.

Ognjen Cvitan,1. ploča Rijeke

Komentirajte nam svoje mišljenje o svemu.
Slijedeći post sutra ili prekosutra o Mitropa cupu u Italiji na kojem nastupaju naši mladi predtvnici.!

Post je objavljen 27.05.2008. u 21:02 sati.